Aflossingsvrije hypotheek aflossen

Je aflossingsvrije hypotheek aflossen? Steeds vaker komt deze vraag terug. Dit heeft natuurlijk ook veel te maken in verband met de gewijzigde regelgeving per 2013.

Deze regelgeving beloont het aflossen van de hypotheek (op minimaal annuïteitenbasis) met hypotheekrenteaftrek.

Of anders gezegd. De hypotheekrenteaftrek is beperkt tot de situaties dat er daadwerkelijk wordt afgelost.

Een nuance verschil, maar komt op hetzelfde neer (het glas is half leeg of half vol ;)).

Aflossingsvrije hypotheek aflossen:

Naast de veranderende regelgeving willen mensen zelf ook vaker van hun hypothecaire schuld af (op termijn). Dit heeft mede te maken met de dalende huizenprijzen (de vermogenspositie verslechterd) en veel berichtgeving en bewustwording.

De aflossingsvrije hypotheek aflossen is zeker geen verkeerde gedachte!

Er zijn echter vele mogelijkheden en veel keuzen welke ook fiscale consequenties kunnen hebben. Uiteraard heeft het aflossen van de aflossingsvrij hypotheek ook invloed op het (netto) besteedbaar inkomen.

Het geld dat je gebruikt om af te lossen kan je niet meer ergens anders voor gebruiken (logisch).

Om goed inzicht te krijgen hoe je gaat aflossen (de mogelijkheden en consequenties) en hoeveel is een belangrijke taak van een onafhankelijk hypotheekadviseur. Je kan in contact komen met een hypotheekadviseur door dit formulier in te vullen!

Aflossingsvrije hypotheek aflossen? Kom erachter wat verstandig is door een hypotheekofferte aanvraagformulier in te vullen!

Mogelijkheden  aflossingsvrije hypotheek aflossen:

Er zijn diverse mogelijkheden tot het aflossen van de hypotheek. Bijvoorbeeld door het sparen of beleggen van een (doelvermogen) waarmee je op termijn de hypotheek aflost. Of dit “in samenspraak gaat” met een bank (of het vermogen verpand wordt) is afhankelijk van vele factoren (welke uiteraard voor iedereen anders is).

Deze mogelijkheden zijn er voornamelijk (eigenlijk alleen) in de situaties dat er een (aflossingsvrije) hypotheek bestond voor 2013.

Of dit eventueel verstandig is in jouw (jullie) situatie kan exact worden bekeken als je dit formulier invult.

Uiteraard kan je ook daadwerkelijk de hypotheek gaan aflossen. Je kan eventueel de aflossingsvrije hypotheek gaan omzetten in een annuiteitenhypotheek of lineaire hypotheek.

De duur van de nieuwe hypotheekvorm (wanneer de hypotheek volledig moet zijn afgelost) moet uiteraard wel passen in de persoonlijke situatie (bijvoorbeeld pensioendatum).

Uiteraard kan je ook op eigen beweging (periodiek) de aflossingsvrije hypotheek aflossen.

Zoals je leest zijn er veel mogelijkheden, waarbij elke keuze voor- en nadelen hebben. De juiste keuze (of de minst slechte keuze) kan je het beste maken in samenspraak met een onafhankelijk specialist.

Aflossingsvrije hypotheek aflossen? Vul dit formulier in en verzeker je van de juiste keuze!

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.