Euribor rente

Een Euribor rente is het rentetarief dat geldt voor leningen die Europese banken aan elkaar verstrekken. Eigenlijk dus de prijs die de bank moet betalen aan een andere bank waarvan geleend wordt.

Euribor is de afkorting voor Euro Interbank Offered Rate.

Elka werkdag wordt de rente vastgesteld.

De euribor rente is dus een korte rente. Sommige banken hanteren bij de bepaling van de variabele hypotheekrente de euribor als maatstaf. De te betalen variabele hypotheekrente is dan de euribor rente plus een vaste opslag.

De afgelopen jaren zijn er vele banken gestopt met de hypotheekrente variant van een euribor tarief plus een “vaste”opslag. Of de ”vaste” opslag op de euribor is gestegen (of kan eenzijdig worden verhoogd).

Voorbeelden van banken waarbij deze optie gold, betreffen:

Bij beide banken staat de voorwaarde “open” dat de opslag wel gewijzigd (verhoogd) mag worden.

Looptijden Euribor rente:

Er zijn vele euribor tarieven (15 in totaal). De verschillen in de hoogte van deze tarieven hebben te maken met de looptijden van de euribor. De rentetarieven van een euribor rente met een looptijd van 12 maanden  (maximale looptijd) is hoger dan die van een korte looptijd (bijvoorbeeld de euribor rente van 1 week).

De kortste looptijd van een euribor rentetarief is die voor een dag. Dit is eigenlijk niet een euribor tarief maar het zogenaamde Eonia tarief.

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.