Flinke stijging hypotheekrente verwacht!

De verwachting is dat de hypotheekrente de komende jaren fors gaat stijgen. Bert Bruggink, financieel en risicobestuurder van de Rabobank doet deze uitspraak.

De rede heeft voornamelijk te maken met de strakker wordende kapitaaleisen die banken moeten aanhouden.

Deze eisen houden houden (kort gezegd) in dat banken meer kapitaal moeten aanleggen (buffers moeten aanhouden) bij het uitlenen van geld.

Voor elke uitgeleende euro, dus ook van hypotheken, moet straks 10 tot 20 cent aan direct opvraagbaar kapitaal staan. Dat was ooit 3 cent maar is inmiddels opgetrokken naar 4 à 5 cent.

Bert Bruggink verwacht de komende jaren een meer Amerikaans model. Hierbij fungeert de bank meer als tussenpersoon tussen de hypotheekgever en geldschieter.

Als elke partij hierbij zijn marge moet verdienen, zullen de marges over het algemeen omhoog moeten. Dit heeft een negatief effect op de hypotheekrente.

Wat nu?

Om te profiteren van de huidige (lage) hypotheekrente kan je een verzoek doen tot een hypotheekofferte. Hierbij kom je erachter of je (nog) kan profiteren van de lage hypotheekrente en laat je geen onnodig geld liggen.

Uiteraard kan je ook direct een afspraak maken met een onafhankelijk hypotheekspecialist.
https://www.rentetarieven.com/phpv1/ren901.php

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.