Goedkope hypotheek berekenen

Goedkope hypotheek berekenen is iets wat je op deze site kan doen. De eerste vraag is wat je hier exact mee bedoeld. Wil je een maximale hypotheek berekenen (met de meest goedkope uitkomst) of wil je de de goedkoopste uitkomsten met behulp van bijvoorbeeld korte rentevaste periodes.

Via de homepagina van deze site heb je diverse mogelijkheden tot berekeningen.

Om een exacte uitkomst te krijgen kan je het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen (dit is vrijblijvend en kosteloos).

Goedkope hypotheek berekenen en de uitkomsten:

Op deze site heb je in ieder geval drie mogelijkheden tot berekeningen.

 Maandlasten berekenen

 Maximale hypotheek berekenen

Starterslening berekenen

Goedkope hypotheek berekenen en de maandlasten:

Bij de rekenmodule maandlasten berekenen kan je een indicatie berekenen van de maandlasten bij een bepaalde hypotheek. De maandlasten zijn uiteraard indicatief, aangezien de exacte uitkomsten afhankelijk zijn van de hoogte van de hypotheekrente, de hypotheekvorm, NHG, etc.

de hoogte van de hypotheekrente kan je vergelijken met behulp van de hypotheekrentelijst.

Om een exacte uitkomt aan te vragen kan je gebruik maken van dit formulier (dit is vrijblijvend en kosteloos).

Goedkope hypotheek berekenen en de maximale hypotheek:

De maximale hypotheek kan je hier berekenen. Ook deze uitkomsten zijn indicatief. De hoogte van de maximale hypotheek is afhankelijk van de hypotheekvorm, de rentevaste periode en dus ook de hoogte van de hypotheekrente. Of een hypotheek wordt gesloten met de NHG voorwaarden is ook van belang voor de uitkomsten.

Voor het berekenen van de maximale hypotheek is het (toets)inkomen van belang. Dit betreft het inkomen dat de bank “vaststelt” voor het bepalen van de maximale hypotheek. Op het moment dat je (en je eventuele partner) een inkomen uit vast dienstverband hebt, is het bepalen hiervan veelal makkelijker dan de situatie dat er een inkomen bestaat uit een onderneming.

Om exacte uitkomsten aan te vragen, kan je dit formulier invullen.

Goedkope hypotheek berekenen en de starterslening:

De meest goedkope hypotheek (en maandlasten) zijn waarschijnlijk de uitkomsten van een starterslening. De uitgangspunten van een starterslening zijn namelijk dat je de beginperiode geen aflossings- en hypotheekrente betalingen verschuldigd bent.

Op het moment dat het inkomen stijgt zal er een bepaald bedrag moeten worden betaald aan hypotheekrente- en aflossingsverplichtingen.

De hoogte hiervan is afhankelijk van het toetsinkomen op een bepaald moment. Het eerste toetsmoment is na 3 jaar. De  exacte voorwaarden van een starterslening zijn te vinden op de site van de SVN.

De hoogte van de starterslening kan je hier berekenen. Je kan dan direct zien of jouw gemeente (of specifieke woningcorporatie) de mogelijkheid biedt tot een starterslening.

Conclusie:

Op deze site heb je diverse mogelijkheden tot berekeningen. De uitkomsten zijn indicatief. In ieder geval is de hoogte van de hypotheekrente van belang voor de uitkomsten.

Voor de exacte uitkomsten voor goedkope hypotheek berekenen kan je gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier. Dit is vrijblijvend en kosteloos.

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.