stappen na acceptatie bod

Hoe kan ik een hypotheek krijgen

Hoe kan ik een hypotheek krijgen ?

Dit is een vraag waar je heel veel kanten mee op kan gaan. Om in aanmerking te komen voor een hypotheek zijn er een aantal factoren van belang. Een aantal factoren zal ik hieronder beschrijven.

Om direct antwoord te krijgen op jouw specifieke situatie en de vraag “hoe kan ik een hypotheek krijgen” kan je ook het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen.

Hoe kan ik een hypotheek krijgen en het inkomen: 

Uiteraard zal er in de eerste instantie bekeken en berekend moeten worden hoe hoog het inkomen (exact) bedraagt. Indien het inkomen bestaat uit een vast maandelijks inkomen en vakantiegeld is dit eenvoudig te berekenen door het maandinkomen te vermenigvuldigen met 12,96.

Bij inkomens met overwerk, provisies, onregelmatigheidstoeslagen is het “toetsinkomen” vaak lastiger te bepalen. Ook omdat diverse banken hier verschillende voorwaarden voor kunnen hanteren.

Het bepalen van het inkomen voor een zelfstandig ondernemer of DGA (Directeur Groot Aandeelhouder) is vaak nog iets lastiger (direct) te bepalen. Ook omdat diverse banken hier andere voorwaarden hanteren.

Om er exact achter te komen hoe dat in jullie situatie zit kan je dit formulier invullen.

 Hoe kan ik een hypotheek krijgen met een BKR notering:

Op het moment dat je een BKR notering hebt zijn er geregeld nog wel mogelijkheden om een hypotheek te krijgen.

Het is belangrijk wat voor een codering het betreft en vaak ook hoe deze is ontstaan. Om uit te zoeken of de eventuele BKR notering een belemmering zal zijn kan je het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen.

Hoe kan ik een hypotheek krijgen en waar moet ik op letten:

Waar je op “moet” letten is uiteraard of een hypotheek(vorm) past in jouw situatie en dat deze ook voldoet aan jouw wensen en uitgangspunten. Bijvoorbeeld de hoogte van de hypotheek, wanneer je deze wilt (kunt) aflossen, de hoogte van de gewenste netto maandlasten, etc..

Natuurlijk spelen ook fiscale aspecten een rol. Bijvoorbeeld de vraag hoeveel de hypotheekrente aftrek bedraagt (en hoe zich dat in de toekomst ontwikkelt).

Tips tot het krijgen van een hypotheek (en valkuilen) staan ook beschreven in het E-Book dat je kan downloaden op deze site.

Waar je uiteraard ook op moet letten is de hoogte van de hypotheekrente en de duur van de rentevaste periode (hoelang je de hypotheekrente vast wil hebben). De actuele hypotheekrentelijst vind je hier.

 Conclusie:

Om jouw vraag goed te beantwoorden zijn er een aantal gegevens nodig. Vul de gegevens in op dit formulier (dit is geheel kosteloos en vrijblijvend) en je ontvangt direct een antwoord.

Terug naar Nieuwsoverzicht