Huizenprijzen stijgen en hypotheekrente daalt

Uit een onderzoek van ING kwam naar voren dat consumenten het meeste vertrouwen hebben in de woningmarkt en huizenprijzen ten opzichte van andere markten in 2015.

50.000 consumenten werden ondervraagd in dit onderzoek.

Bij vragen over de arbeidsmarkt, aandelenmarkt en woningmarkt, hebben de meeste consumenten vertrouwen in de ontwikkeling van de woningmarkt.

Het positieve beeld van de consumenten komt overeen met de bevindingen van het economisch bureau van ING.

Naast deze positieve ontwikkeling blijft de hypotheekrente verder dalen en breekt de ene na de andere laagterecord!

Het voordeel voor u!

De huidige huizenprijzen komen uit het dal (de bodem bereikt) en lijken weer te gaan stijgen. Het sentiment van consumenten wordt beter en de koopbereidheid neemt toe. De betaalbaarheid van woningen is momenteel prima in verband met de lage hypotheek rentetarieven.

Zeker voor starters op de woningmarkt is het momenteel een prima tijd om een woning aan te kopen. Veel starters doen dit momenteel ook, waardoor de woningmarkt goed in beweging is (komt).

De verkopers van deze woningen maken hierbij logischerwijze veelal een “volgende stap” en kopen een woning in een hogere prijsklasse. Allemaal ingrediënten voor toenemend vertrouwen in de woningmarkt.

De betaalbaarheid van woningen:

Door de constante dalingen van de hypotheekrente neemt de betaalbaarheid van de woningen toe. De maandelijkse hypotheeklasten zijn laag. Om over een lange periode zekerheid te krijgen wordt er vaak gekozen voor een lange rentevaste periode.

Een voorbeeld:

De bruto maandlasten voor een starter op de woningmarkt met een hypotheek van EUR 200.000,- bedragen circa EUR 800,- per maand. Dit met een rentevaste periode van 10 jaar (hypotheekrente 2,65%) . De hypotheek wordt dan over een periode van 30 jaar volledig afgelost. De netto lasten komen dan ongeveer uit op EUR 678,- in aanvang.

Hierbij wordt geen rekening gehouden met eventuele premies voor verzekeringen (overlijden, arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid).

hypotheekrente 10 jaar vast annuiteitenhypotheek

Hieronder een indicatie van de bruto en netto maandlasten bij een hypotheek van EUR 200.000,- en hypotheekrente van 2,65% op basis van een rentevaste periode van 10 jaar.

Bruto maandlasten bij een hypotheekrente van 10 jaar vast

Bij een rentevaste periode van 20 jaar vast komen de bruto maandlasten op circa EUR 893,- en de netto maandlasten op circa EUR 710,- in aanvang. Dit bij een hypotheekrente van 3,45%. Dit betreffen rentetarieven op basis van NHG.

Uiteraard kunt u vrijblijvend en kosteloos een hypotheekofferte opvragen. Hiermee weet u precies wat de lage hypotheekrente en stijgende huizenprijzen voor u betekenen. Dit kan uiteraard ook bij eventuele verzoeken om de hypotheek over te sluiten of als de huidige rentevaste periode afloopt.

Ziet u kansen in de huidige tijd? Denkt u erover een woning aan te kopen of te profiteren van de huidige hypotheekrente? Laat hieronder een reactie achter!

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.