Hypotheek Aegon Aflossen

Vanaf september 2015 attendeert Aegon de klanten op het aflossen van de aflossingsvrije hypotheek bij Aegon.

Elke klant van Aegon met een aflossingsvrije hypotheek ontvangt een brief over het feit dat de aflossingsvrije hypotheek bij Aegon wel afgelost moet worden aan het einde van de looptijd.

Vaak is men er niet van bewust dat ook een aflossingsvrije hypotheek afgelost moet worden aan het einde van de looptijd. Een optie kan zijn dat aan het einde van de looptijd een nieuwe hypotheek aangevraagd kan worden, maar dat betekent niet per definitie dat je deze ook “krijgt”.

Aegon biedt meerdere mogelijkheden om “dit probleem” op te lossen. Sparen, (zelfstandig) aflossen of het wijzigen van de hypotheekvorm (annuïteit of lineair).

Uiteraard word je gewezen om een adviesgesprek aan te gaan met je financieel adviseur.

Aflossen hypotheek Aegon zomaar doen?

Aflossen op de aflossingsvrije hypotheek is over het algemeen verstandig, maar hoeft niet per se direct passend te zijn in je persoonlijke situatie. Er kunnen tal van persoonlijke redenen zijn om niet af te (kunnen) lossen. Of waarbij dit niet direct wenselijk of noodzakelijk is.

Andersom kan natuurlijk ook de situatie zijn. Hierbij is het wel direct  “noodzakelijk” om te beginnen met aflossen. Of om hier een concreet plan voor op te (laten) maken.

“Zomaar” iets aflossen, sparen of omzetten hoeft dus niet direct de beste oplossing te zijn.

Laat de brief niet zomaar links liggen en laat je bijstaan door een onafhankelijk hypotheekadviseur. Je kan hier een verzoek doen tot een onafhankelijk hypotheekadvies.

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.