Hypotheekadvies aanvragen

Hypotheekadvies aanvragen

“Ontvang een persoonlijke hypotheek aanbieding en hypotheekadvies van een onafhankelijk hypotheekspecialist.”

  • Je zit nergens aan vast en er worden geen kosten in rekening gebracht
  • Beantwoord onderstaande vragen en ontvang een hypotheekofferte en hypotheekadvies
  •  Uiteraard ook de mogelijkheid tot online hypotheekadvies
  • Met bovenstaand verzoek zit je nergens aan vast.
  • Er worden geen kosten in rekening gebracht.
  •  Je gegevens zijn veilig. Wij bezitten de benodigde AFM vergunningen en voldoen aan de privacy regelgeving.
  •  We gaan je niet spammen. Je ontvangt 1 mailtje met de bevestiging dat we je verzoek hebben ontvangen.

Voordelen Hypotheekadvies:

  • Persoonlijke berekening
  • Afgestemd op je wensen
  • Vergelijking van vele banken
  • Snel en eenvoudig online geregeld
  • Laagste Hypotheekrente mogelijk
  • Volledig vrijblijvend en kosteloos

Wij vergelijken o.a. onderstaande banken:

Bij het opmaken van een hypotheek adviesrapport wordt er een vergelijking gemaakt van alle hypotheekverstrekkers. Hieronder een overzicht van de hypotheekverstrekkers welke o.a. worden vergeleken.

Hypotheekadvies is ontzettend belangrijk om er in ieder geval zeker van te zijn dat een hypotheek ook past bij jouw persoonlijke situatie. Maar wanneer vraag je om een hypotheekadvies? En welke stappen worden er gezet?

Een hypotheekadvies is eigenlijk een “basis persoonlijke financiële planning“. Bij een goed advies moet je namelijk rekening houden met heel veel persoonlijke  omstandigheden en wensen om er zeker van te zijn dat de daadwerkelijke hypotheek ook aansluit bij datgene wat je wilt en wat je belangrijk vindt.

Een goed hypotheekadvies heeft dus niet alleen te maken met de laagste hypotheekrente. Alhoewel de rentetarieven natuurlijk wel een belangrijk aspect kunnen vormen in het hypotheekadvies.

Waar bestaat een hypotheekadvies uit:

Een volledig hypotheekadviestraject bestaat uit een aantal stappen. Hieronder beschrijf ik deze.

Inventarisatie:

In de eerste instantie moet er duidelijk worden wat de wensen en doelstellingen zijn in jouw specifieke situatie (bijvoorbeeld lage maandlasten en zekerheid van aflossing). Tevens is het daarbij van belang dat zaken als inkomen (ook pensioeninkomen en inkomen bij arbeidsongeschiktheid), vermogen, schulden, etc.. worden geïnventariseerd.

Bij de inventarisatie wordt een klant- en risicoprofiel opgesteld.

(Te) simpel gezegd komt het erop neer dat helder moet zijn wat je weet van financiële dienstverlening (ervaring), hoe je staat tegenover bepaalde risico’s (bijvoorbeeld beleggen of niet) en wat je belangrijk vindt in een hypotheek.

Ook komen in deze fase de uitleg van diverse hypotheekvormen naar voren. Een inventarisatiegesprek duurt circa 1 1/2 uur.

Hypotheekadvies:

Op basis van de inventarisatie wordt een hypotheekadvies rapport geschreven waarin duidelijk de wensen, doelstellingen worden vertaald in een hypotheekadvies dat past bij jouw risico- en klantprofiel.

De uitgangspunten moeten hierin worden meegenomen. Vrij vertaald komt het erop neer dat het advies moet passen bij datgene wat jij belangrijk vindt en ook past bij jouw situatie.

Natuurlijk is het ook belangrijk om bepaalde zaken goed te kunnen vergelijken (bijvoorbeeld diverse rentevaste periodes, e.d.).  

Verzorgen hypotheekaanvraag:

Als het hypotheekadvies compleet (en duidelijk) is kan het ten uitvoer worden gebracht.

Dit betekent de daadwerkelijke hypotheekofferte aanvragen. De offerte moet overeenstemmen met het hypotheekadvies. Tevens dienen de (eventueel) benodigde verzekeringen aangevraagd te worden.

Als alle benodigde stukken ook compleet zijn (werkgeversverklaring e.d.) zal de bank een finaal akkoord afgeven (als het goed is). De stukken gaan naar de notaris en de hypotheek kan passeren.

Nazorg:

Het is natuurlijk zo dat een hypotheekadvies (en de uiteindelijke hypotheek) niet per definitie altijd kloppend is gedurende de looptijd. Zo kan er bijvoorbeeld een inkomensverandering komen of andere zaken waardoor het advies moet worden aangepast.

Ook na het aflopen van een rentevaste periode is het handig om hypotheekadvies in te winnen.