Hypotheekadviseur

Wat kost een hypotheekadviseur? Wat doet een hypotheekadviseur? Dit zijn vragen die geregeld gesteld worden.

Het is logisch dat deze vragen worden gesteld omdat de werkzaamheden en de verdiensten van de hypotheekadviseur vaak erg “mistig” waren.

Het klassieke en (gelukkig) ouderwetse scenario dat een keurig geklede man of vrouw aan huis kwam  (en in een hele mooie auto kwam aanrijden) die vrijblijvend en kosteloos kwam adviseren over hypotheken is voorbij!

De verdiensten van de hypotheekadviseur in de vorm van provisies hoefde niet kenbaar gemaakt te worden aan de klant (deze zaten bijvoorbeeld verstopt in kostenstructuur van de woekerpolissen).

Maar gelukkig zijn tijden veranderd en is de rol van de hypotheekadviseur een stuk transparanter, eerlijker en (kwalitatief) beter geworden.

Wat doet een hypotheekadviseur:

Ik zou het kort willen omschrijven als een specialist die jouw (of jullie) ontzorgt, assisteert en adviseert in het hele traject van een hypotheekvraagstuk. Dit kan zijn in geval van het oversluiten van een hypotheek, aankoop van een woning, omzetting, etc..

De taak van een hypotheekadviseur zie ik als iemand die de wensen, eisen en uitgangspunten van de klant centraal stelt en hier de beste (of minst slechte)  oplossing voor weet te presenteren.

Het hypotheekadvies moet duidelijk en onafhankelijk zijn. Je moet weten waar het over gaat en wat voor invloeden bepaalde keuzes hebben.

Een hypotheekadviseur die alleen “hypotheekadvies‘ kan geven met de producten van zijn werkgever in z’n achterhoofd is niet onafhankelijk (logisch). De oplossings mogelijkheden voor jouw als klant kunnen worden beperkt door afhankelijk te zijn van het productenaanbod van 1 aanbieder.

Trouwens niets ten nadele van de eventuele kwaliteiten van de medewerkers van een bank of verzekeringsmaatschappij (anders krijg ik straks nog een half banken netwerk over me heen ūüėČ ).

Als je het verschil wilt ervaren met een onafhankelijk hypotheekadviseur en een “gebonden” adviseur, kan je natuurlijk altijd twee adviesgesprekken aanvragen. Om informatie te krijgen van een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen.

Als je exact wilt weten wat een hypotheekadviseur kan betekenen in jouw situatie kan je dit formulier invullen. Het invullen van het formulier is (en blijft) vrijblijvend en kosteloos!

Wat kost een hypotheekadviseur:

De kosten van een hypotheekadviseur verschillen (enorm). De ene adviseur werkt op basis van een uurtarief en de andere op basis van een verrichtingentarief. Belangrijk is in ieder geval dat de kosten in verhouding moeten zijn met de werkzaamheden die de adviseur voor je verricht.

Op deze pagina kan je meer lezen over de kosten van een hypotheekadviseur.

Om erachter te komen hoe hoog de kosten zijn in jouw situatie kan je dit formulier invullen (dit is uiteraard vrijblijvend en kosteloos).

https://youtube.com/watch?v=OFjInhfqJ3Q%3Frel%3D0%26controls%3D0%26showinfo%3D0

Lage hypotheekrente aanvragen?

Bekijk de video voor meer informatie

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.