Hypotheekadviseur

Wat kost een hypotheekadviseur? Wat zijn de werkzaamheden? Hoe verdient hij of zij nou zijn of haar geld?

De ze vragen werden in het verleden vaak gesteld. De verdiensten van een adviseur waren erg “mistig“.

Het klassieke en (gelukkig) ouderwetse scenario dat een keurig geklede man of vrouw aan huis kwam die vrijblijvend en kosteloos kwam adviseren over hypotheken is voorbij!

De verdiensten van de hypotheekadviseur in de vorm van provisies hoefde niet kenbaar gemaakt te worden aan de klant. De verdiensten zaten verstopt in de kostenstructuur van de hypotheek en die van de woekerpolissen.

Maar gelukkig zijn tijden veranderd en is de rol van de hypotheekadviseur een stuk transparanter, eerlijker en (kwalitatief) beter geworden.

 

Wat doet een adviseur?

 

Ik zou het kort willen omschrijven als een specialist die de klant assisteert en adviseert in het hele traject van een hypotheekvraagstuk. Dit kan zijn in geval van het oversluiten van een hypotheek, aankoop van een woning, omzetting van de hypotheek, etc.

De taak van een hypotheekadviseur zie ik als iemand die de wensen, eisen en uitgangspunten van de klant centraal stelt en hier de beste oplossing voor weet te presenteren en deze ook uitvoert. Het ont zorgen van het financiële vraagstuk.

Het hypotheekadvies moet duidelijk en onafhankelijk zijn. Je moet weten waar het over gaat en wat voor invloeden bepaalde keuzes hebben. Dit in vergelijking met alternatieven.

Een hypotheekadviseur die alleen “hypotheekadvies‘ kan (mag) geven over de producten van 1 aanbieder is niet onafhankelijk. Dit is van toepassing bij banken die alleen de “eigen producten en oplossingen” kunnen aanbieden. De rol van een hypotheekadviseur wordt laagdrempelig uitgelegd in onderstaande animatie.

 

 

Als je exact wilt weten wat een hypotheekadviseur kan betekenen in jouw situatie kan je een verzoek doen tot een hypotheekadvies

 

Wat kost een hypotheekadviseur

 

De kosten van een adviseur verschillen. De ene adviseur werkt op basis van een uurtarief en de andere op basis van een verrichtingentarief. Belangrijk is in ieder geval dat de kosten in verhouding moeten zijn met de werkzaamheden die de adviseur voor je verricht.

Op deze pagina kan je meer lezen over de kosten van een hypotheekadviseur.

Direct in contact komen met een hypotheekadviseur? Vul dan onderstaand formulier in.

 

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.