NHG

Hypotheekrente met NHG

NHG (oftewel Nationale Hypotheek Garantie) is een belangrijk onderdeel voor de hoogte van de te betalen hypotheekrente.
Over het algemeen is het zo dat de hypotheekrente met een hypotheek met NHG het laagste is. De bank loopt minder risico en kan de extra renteopslagen laten vervallen (wat dus ook gebeurd).

Wat is NHG?

Nationale Hypotheek Garantie is een garantie die je kan krijgen bij het afsluiten van een hypotheek. Dit voor de aankoop of verbouwing van een woning.

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen staat garant voor terugbetaling van de hypotheek aan de bank in diverse situaties.

Het is zo dat hier een heel aantal regels en eisen voor gelden. Een aantal voorwaarden waar de hypotheek in ieder geval aan moet voldoen, zijn:

Voorwaarden NHG

 De hoogte van de hypotheek in relatie tot de hoogte van het inkomen is een harde eis (je mag niet teveel lenen ten opzichte van het inkomen).

check Je mag geen aflossingsvrije hypotheek afsluiten. De hypotheek moet lineair of annuitair worden afgelost (uitgezonderd omzettingen van hypotheken met bepaalde voorwaarden)

checkEr is een verplichting tot het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (van minimaal alles boven de 80% van de waarde van de woning).

check De absolute hoogte van NHG is beperkt (momenteel € 245.000,- bij aankoop van een woning en EUR 245.000,- bij het oversluiten van de hypotheek). De maximale hoogte wordt geleidelijk afgebouwd.

 De kosten voor NHG (borgtochtprovisie) bedragen 1%

Hypotheekrente met NHG aanvragen

met onderstaand verzoek kunt u vrijblijvend en kosteloos een verzoek doen tot een vergelijking voor een hypotheek met NHG. Hiervoor gelden onderstaande punten:

Het verplicht u tot niets (volledig vrijblijvend)

Een hypotheekofferte met de laagste NHG hypotheekrente mogelijk

  Snel en eenvoudig online geregeld

Het spreekt voor zich dat wij uw gegevens vertrouwelijk behandelden. Het verzoek wordt direct in behandeling genomen.

Wanneer staat het waarborgfonds garant?

Een simpele opsomming is eigenlijk een beetje “te kort door de bocht” maar hierbij een aantal zaken waar je aan kan denken:

check  Bij gedwongen verkoop van de woning (waarbij een restschuld ontstaat) door bijvoorbeeld daling van het inkomen door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

check  Bij het wegvallen van een inkomen door scheiding.

Het is wel zo dat je moet “meehelpen” om de restantschuld zoveel mogelijk te beperken.

 Voordelen van een hypotheek met NHG

 Lage hypotheekrente (tot circa 0,7% lager)

 “Veilige” manier van hypotheek afsluiten

  Kosten voor verkrijgen van NHG zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.