Hypotheekadvieskosten banken in hogere hypotheekrente

Met de invoering van de regelgeving dat banken en hypotheekadviseurs rechtstreeks de hypotheekadvieskosten in rekening moeten brengen bij de klant, lijkt toch niet altijd alles correct te gaan.

Deze regelgeving is ingegaan op 1 januari 2013.

Banken “lokken” klanten met lage(re) adviestarieven, waarbij dit “verlies” wordt verstopt in hogere hypotheekrentes. Dit is te lezen in een artikel van het Financieel Dagblad.

Uit een nog te verschijnen rapport van De AFM (Autoriteit Financiële Markten) blijkt dat banken en verzekeraars zich redelijk aan de nieuwe regels houden.

De tweede kamer wil dat er een gelijk “speelveld” komt voor banken, verzekeraars en onafhankelijk hypotheekadviseurs met betrekking tot het (rechtstreeks) in rekening brengen van hypotheekadvieskosten.

Dit gelijke speelveld is er niet op het moment dat advieskosten worden verrekend in de rentetarieven. Onafhankelijk financieel adviseurs hebben deze mogelijk niet (en mogen dit uiteraard ook niet).

Hypotheekadvieskosten aanvragen:

Indien u overweegt een hypotheek af te sluiten (of een berekening of offerte wenst) kunt u gebruik maken van onderstaand verzoek. Een onafhankelijk hypotheekadviseur uit uw regio zal de hoogte van de hypotheekadvieskosten met u bespreken.

Over het algemeen zijn de hoogte van deze kosten afhankelijk van de werkzaamheden die worden verricht.

checkOnderstaand verzoek is vrijblijvend en kosteloos.
https://www.rentetarieven.com/phpv1/ren901.php

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.