Hypotheekrente ABN AMRO

In onderstaand overzicht vind je ook de actuele hypotheekrente van ABN AMRO. Je kan deze vergelijken met alle overige aanbieders.

Hier kan je direct een hypotheekofferte van ABN AMRO ontvangen.

Als je bij “berekening aanpassen” ABN AMRO selecteert dan vind je alle actuele rentetarieven van ABN AMRO.

ABN AMRO behoort tot een van de grotere aanbieders in Nederland. Over het algemeen is de hypotheekrente concurrerend in de markt. Er zijn extra kortingen mogelijk als men ook gaat bankieren bij deze bank. Vraag hiernaar bij je adviseur!

Op de hypotheekrentelijst staat ABN AMRO (en de overige labels) vermeld. Je kan hiermee een 1e vergelijking maken.

Ook bij ABN AMRO zijn er vele risicoklassen waarin de hypotheekrente wordt onderverdeeld. Naast de diverse risicoklassen zijn de rentetarieven ook afhankelijk van de diverse hypotheekvormen en producten.

Vaak zijn de huidige producten scherper geprijsd (lagere hypotheekrente) dan de hypotheekproducten die in het verleden werden aangeboden. Het is daarom verstandig om te bekijken of er wellicht een mogelijkheid bestaat om in een lager tarief te vallen.

Er zijn diverse “labels” die ABN AMRO voert voor het uitzetten van hypotheken in Nederland. Voorbeelden zijn: Florius (voorheen Bouwfonds), MNF Bank en Money You.

Regelmatig zijn er ook extra kortingsmogelijkheden op de hypotheekrente van ABN AMRO. Deze extra kortingsmogelijkheden worden niet altijd gepubliceerd op de hypotheekrentelijst. In de hypotheekrentelijst kan je de actuele hypotheekrente vergelijken met andere hypotheekverstrekkers.

Hypotheekrente 5 jaar:

Een veel gekozen rentevaste periode bij ABN AMRO is 5 jaar vast. De hoogte van de maximale hypotheek bij een rentevaste periode van 5 jaar is echter wel lager dan die van 10 jaar. Dit heeft met de toetsrente te maken. Over het algemeen ligt de hypotheekrente bij 5 jaar een stuk lager dan die bij een rentevaste periode van bijvoorbeeld 10 of 20 jaar.

Dit is uiteraard ook afhankelijk van vele (economische) factoren.

Hypotheekrente 10 jaar:

Bij een hypotheekrente van 10 jaar vast ligt de maximale hypotheek het hoogst. De toetsrente voor het bepalen van de maximale hypotheek is namelijk de 10 jaars rente van ABN AMRO.

De hypotheekrente bij 10 jaar is kan gecombineerd worden met een betaalpakket van ABN AMRO en eventueel in combinatie met een budgethypotheek. De korting loopt dan op tot 0,3%.

Hypotheekrente 20 jaar:

Meer zekerheid voor een langere periode? Een rentevaste periode van 20 jaar kan dan een prima optie zijn. Uiteraard is deze rente hoger, maar is eventueel ook te combineren met de kortingsmogelijkheden bij ABN AMRO.

Weeg de verschillen goed af en laat je hierin bijstaan door een hypotheekspecialist.

Variabele hypotheekrente:

Het tegenovergestelde van zekerheid betreft de variabele hypotheekrente. Elke maand kunnen de hypotheeklasten wijzigen door het variabele karakter van de rentetarieven. Het inkomen of vermogen moet (ruim) voldoende zijn om deze schommelingen aan te kunnen.

Daarnaast moet je zelf ook “stevig in je schoenen staan” om deze constante wijziging in de maandlasten aan te kunnen. Een stijging van 3% naar 6% betekenen dubbele rentelasten. Dat dit zomaar kan gebeuren is in de afgelopen 20 jaar jaar wel gebleken.

Hypotheekrente aflossingsvrij:

Bij een aflossingsvrije hypotheek bij ABN AMRO gelden opslagen op de hypotheekrente. Bij diverse banken liggen de rentepercentages bij aflossingsvrije hypotheken iets hoger dan bij, bijvoorbeeld lineaire – of annuïteitenhypotheken.

De aflossingsvrije hypotheek  wordt over het algemeen alleen nog aangeboden bij klanten die voor 1 januari 2013 ook al een hypotheek hadden lopen (in verband met fiscale regelgeving). Die aflossingsvrije hypotheek mocht ook bij een andere bank.

Voorwaarden ABN AMRO hypotheek:

De voorwaarden voor de hypotheken van ABN AMRO zijn over het algemeen prima. Er bestaan mogelijkheden tot het meenemen van de hypotheek, verlengen van de hypotheekofferte, etc. 

In de onderstaande video wordt er nog een korte uitleg gegeven over de hypotheken van ABN AMRO.

Hypotheekofferte:

Om een hypotheekofferte aan te vragen kan je gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier. Een onafhankelijk hypotheekadviseur uit jouw regio zal de hypotheekofferte opvragen op basis van jouw specifieke wensen.

Tevens kan er een vergelijking worden opgemaakt om te zien of er nog eventuele (betere) alternatieven zijn.

Uiteraard biedt ABN AMRO vele hypotheekvormen aan. De specifieke hypotheekvorm (of combinatie hiervan) moet passen in jouw specifieke situatie.

Hypotheekadvies aanvragen:

Voor het aanvragen van hypotheekadvies voor de mogelijkheden bij ABN AMRO kan je terecht bij een hypotheekadviseur bij de bank zelf. Tevens kan je ook gebruik maken van een onafhankelijk hypotheekspecialist. Het voordeel hiervan is dat u ook een vergelijking ontvangt van andere hypotheekaanbieders.

Hypotheekrente ABN AMRO budget

Bij de bank bestaat ook de mogelijkheid tot het sluiten van een zogenaamde budget hypotheek. Het voordeel is dat de hypotheekrente wat lager is ten opzichte van de “normale variant”. Je betaalt standaard 0,1% op de rente.

Wel is het zo dat de hypotheekofferte maximaal 3 maanden geldig is. De budgethypotheek is aan te vragen voor elke rentevaste periode.

Als de hypotheekofferte is uitgebracht en de hypotheekrente daalt tot de periode van passeren bij de notaris, dan daalt de hypotheekrente niet mee. Dit is bij de normale woninghypotheek wel de situatie.

Korting hypotheekrente betaalpakket:

Al je besluit om te bankieren bij ABN AMRO en een betaalpakket opent dan ontvang je nog eens 0,2% korting op de hypotheek rentetarieven. Uiteraard dient deze rekening dan wel “actief te worden gebruikt”.

Deze extra korting is standaard in de hypotheekrentelijst meegenomen.

Hypotheekrente ABN AMRO vergelijken

In bovenstaand overzicht vind je de actuele hypotheekrente van ABN AMRO in vergelijking met diverse andere aanbieders. Met een keuze kan je vrijblijvend en kosteloos de hypotheekrente / hypotheekofferte aanvragen.

Tevens kan je direct een hypotheekadvies aanvragen.