Hypotheekrente AEGON

In onderstaand overzicht vind je ook de actuele hypotheekrente van Aegon. Je kan deze vergelijken met alle overige aanbieders.

Hier kan je direct een hypotheekofferte van Aegon ontvangen.

Als je bij “berekening aanpassen” Aegon selecteert dan vind je alle actuele rentetarieven van Aegon.

Aegon is actief op de terreinen van sparen, beleggen, verzekeren, hypotheken, inkomen en pensioen. Ze staan bekend als een innovatieve hypotheekverstrekker.

Aegon heeft een lange historie. De naam is ontstaan na een fusie van AGO  (een ondelinge verzekeringsmaatschappij) en ENNIA (een beursgenoteerde verzekeringsmaatschappij).  Dit was in 1983. Na deze fusie werd Aegon de tweede verzekeringsmaatschappij van Nederland.

Hypotheekrente Aegon vergelijken

In bovenstaand overzicht vind je de hypotheekrentes van vele hypotheekaanbieders. Aegon staat hier uiteraard tussen.

In het hypotheekrente overzicht kan je de actuele hypotheekrente vergelijken van Aegon ten opzichte van andere aanbieders.

In onderstaande video wordt uitgelegd wat Aegon wil uitdragen en waar ze voor staan.

Hypotheekrente 5 jaar:

De keuze voor een rentevaste periode van 5 jaar of korter is vaak afhankelijk van de verschillen in hoogtes ten opzichte van bijvoorbeeld een rentevaste periode van 10 of 20 jaar.

In tijden dat de hypotheekrente over het algemeen wat hoger ligt en het verschil met bijvoorbeeld 10 jaar groot is, wordt er vaker gekozen voor 5 jaar vast.

Uiteraard is dit in elke situatie en voor iedereen anders.

Hypotheekrente 10 jaar:

Bij een hypotheekrente van 10 jaar vast ligt de maximale hypotheek het hoogst. De toetsrente voor het bepalen van de maximale hypotheek is namelijk de 10 jaars rente.. 

In ieder geval voor de hypotheken met een vaste hypotheekrente van 10 jaar met de voorwaarden van NHG.

Hypotheekrente 20 jaar:

Meer zekerheid voor een langere periode? Een rentevaste periode van 20 jaar kan dan een prima optie zijn. Uiteraard is deze rente hoger, maar biedt veel zekerheid. Een langere rentevaste periode in combinatie met een hypotheek waarmee volledig wordt afgelost (zoals een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek) is een zeer veilige manier van het afsluiten van een hypotheek.

Weeg de verschillen goed af en laat u hierin bijstaan door een onafhankelijk hypotheekspecialist.

Hypotheekrente 30 jaar:

Aegon biedt ook een rentevaste periode van 30 jaar. In een periode van een lage rente is deze optie een optimale zekerheid met lage lasten. De hypotheekrentes voor een periode van 30 jaar zijn de afgelopen periode stabiel en concurrerend gebleken.

Variabele hypotheekrente Aegon:

Het tegenovergestelde van zekerheid betreft een variabele hypotheekrente. Aegon biedt ook de keuze van een variabele rente.

De keuze van een variabele rente moet goed worden overwogen. Een variabele rente brengt namelijk wel behoorlijke risico’s met zich mee. De variabele rente is opgebouwd uit onderstaande componenten:

  • Basistarief
  • Opslagen door kapitaalkosten en ontwikkelingen op de kapitaalmarkten
  • Individuele risico-opslagen
  • Doorlopende kosten
  • Winst

Hypotheekrente aflossingsvrij:

Bij een aflossingsvrije hypotheek gelden geen opslagen op de hypotheekrente. Bij diverse banken liggen de rentepercentages bij aflossingsvrije hypotheken iets hoger dan bij, bijvoorbeeld lineaire – of annuïteitenhypotheken.

De aflossingsvrije hypotheek wordt over het algemeen alleen nog aangeboden bij klanten die voor 1 januari 2013 ook al een hypotheek hadden lopen (in verband met fiscale regelgeving). Die aflossingsvrije hypotheek mag ook “afkomstig zijn” van een andere bank dan Aegon.

Hypotheekofferte Aegon:

Om een hypotheekofferte aan te vragen  kan je gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier. Een onafhankelijk hypotheekadviseur uit jouw regio zal de hypotheekofferte opvragen op basis van jouw specifieke wensen.

Tevens kan er een vergelijking worden opgemaakt om te zien of er nog eventuele (betere) alternatieven zijn.

Uiteraard bieden ze vele hypotheekvormen aan. De specifieke hypotheekvorm (of combinatie hiervan) moet passen in jouw specifieke situatie.