Hypotheekrente blijft dalen

De hypotheekrente blijft momenteel dalen. In de afgelopen twee weken (vanaf begin april 2013 tot medio april 2013) zijn er diverse banken geweest die elkaar “opvolgde” in de strijd om de 1e positie voor de laagste hypotheekrente.

De instellingen die momenteel scherpe hypotheekrentetarieven hanteren zijn ondermeer Argenta, ASR, Aegon en Delta Lloyd.

Lage hypotheekrente annuïteitenhypotheek:

De laagste rentetarieven (en de grootste concurrentiestrijd) vind je momenteel bij de populaire annuïteitenhypotheken. Bij deze hypotheekvorm los je periodiek de hypotheek af volgens een bepaald schema (meer informatie over de annuiteitenhypotheek kan je hier lezen).

Het is ook enigszins logisch dat de annuïteitenhypotheek een lagere hypotheekrente heeft in vergelijking met bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek. De hypotheek wordt daadwerkelijk afgelost dus het risico voor de bank neemt verder af naarmate de tijd verstrijkt.

Hypotheekrente het laagst met NHG:

De hypotheekrentes met NHG zijn momenteel extra aantrekkelijk. Voor hypotheken welke voldoen aan de eisen van NHG is het risico voor de bank lager wat dus een lagere hypotheekrente betekent.

Als je dus een annuïteitenhypotheek afsluit in combinatie met NHG is het momenteel goed zaken doen.

Meer informatie over het onderwerp NHG kan je lezen op deze pagina.

Om de actuele hypotheekrente te vergelijken (met en zonder NHG) kan je gebruik maken van de hypotheekrentelijst. Door de diverse schommelingen bestaat de kans dat alle dalingen en kortingen nog niet volledig zijn verwerkt op het moment van vergelijken.

Je kan het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen om zeker te zijn van de meest actuele (en laagste) hypotheekrente.

Starters op de woningmarkt zijn momenteel de winnaars:

Starters zijn momenteel de winnaars op de woningmarkt. Er valt vaak nog relatief veel van de vraagprijs af te krijgen (je kan nog goed onderhandelen) en je kan de hypotheek scherp afsluiten (mede door de lage hypotheekrente).

Het scherp aankopen van de woning in combinatie met een lage hypotheekrente voor een annuïteitenhypotheek (wat momenteel de norm is voor het verkrijgen van hypotheekrenteaftrek) met NHG is een ideale combinatie.

Een “beschermde hypotheek” welke periodiek lager wordt door aflossing is tevens goed voor de toekomstige vermogenspositie van de starter.

Conclusie:

Voor de starter op de woningmarkt is er momenteel veel voordeel te halen. De actuele hypotheekrente kan je hier vergelijken. Om er zeker van te zijn dat je geen eventuele kortingen laat lopen kan je vrijblijvend een hypotheekofferte aanvragen.

Als je momenteel al een hypotheek hebt lopen kan je uiteraard ook profiteren van de lage hypotheekrente en de mogelijkheden onderzoeken tot lagere maandlasten. Je kan daarbij gebruik maken van dit formulier (dit is vrijblijvend en kosteloos).

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.