Hypotheekrente daalt

De hypotheekrente is de afgelopen periode (periode januari <=> maart 2013) gedaald.

Bij de hypotheekrentes met een wat langere rentevaste periodes zijn de verschillen wat groter dan bij hypotheekrentes met een kortere rentevaste periode.

De gemiddelde daling voor hypotheekrentes met een rentevaste periode van bijvoorbeeld 10 jaar is dit circa 0,3%. Bij een rentevaste periode van bijvoorbeeld 5 jaar is de daling circa 0,2%.

De variabele hypotheekrente vertoont relatief weinig beweging (en ligt gemiddeld op circa 3%).

Hypotheekrente daalt en nu?

De hoogte van de actuele hypotheekrente kan je vergelijken in de hypotheekrentelijst. Geregeld zijn er nog extra kortingen mogelijk of anderszins. Om dit aan te vragen, kan je gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier.

Overige ontwikkelingen in de hypotheekmarkt:

Naast de ontwikkeling dat de hypotheekrente daalt, kwam er kort geleden ook in het nieuws dat de huidige hypotheekrente te hoog is ten opzichte van het buitenland. Je kan hier meer over lezen in het artikel “Hoge hypotheekrente door banken“.

Tevens verscheen er een rapport van “De Nederlandse Bank” waaruit bleek dat de hoge hypotheekrente (grotendeels) wordt veroorzaakt door de krapte op de kapitaalmarkt. Hierover kan je meer lezen in het artikel “Hoge hypotheekrente door kapitaalmarkt“.

Conclusie:

Er is momenteel veel berichtgeving over de huidige hoogte van de hypotheekrente in Nederland. De actuele hypotheekrente kan je vergelijken in de hypotheekrentelijst.

Tevens kan je vrijblijvend en kosteloos een hypotheekofferte aanvraagformulier invullen.

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.