Hypotheekrenteaftrek veilig bij politieke partijen?

In de Telegraaf van 7 september 2012 stond onderstaand artikel gepuliceerd:

AMSTERDAM –  Het beschermen van de hypotheekaftrek is topprioriteit voor de VVD in de komende formatie. Dat zegt VVD-leider Rutte, die waarschuwt dat huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek fors het schip in kunnen gaan als zijn partij geen deel uitmaakt van een nieuw kabinet.

De liberaal „Dat is niet betrouwbaar, niet eerlijk en niet rechtvaardig vanuit de overheid geredeneerd”, zegt Rutte morgen in een interview met De Telegraaf. „Eén ding weet ik zeker: als de VVD niet in het kabinet zit, betekent dat het einde van aflossingsvrije hypotheken voor bestaande gevallen. Die garantie kun je bijna geven”, aldus de liberaal.wijst erop dat andere partijen in hun verkiezingsprogramma voorstellen in te grijpen bij de bestaande gevallen: mensen met een lopende hypotheek die dachten dertig jaar zekerheid te hebben toen ze hun huis kochten.

Bron: de Telegraaf

 Hypotheekrenteaftrek wederom belangrijk onderwerp bij verkiezingen

Zoals bij de vorige verkiezingen is het onderwerp hypotheekrenteaftrek (en de hervorming van de woningmarkt) wederom een belangrijk thema.

De discussie gaat voornamelijk over de (toekomstige) hypotheekrenteaftrek voor aflossingsvrije hypotheken vanaf 2013. Een aantal punten die spelen zijn:

√  Beperking hypotheekrenteaftrek ook voor bestaande situatie?

√  “Daadwerkelijk” aflossen om hypotheekrenteaftrek te houden? 

√  Hypotheekrenteaftrek aftoppen tot maximale hoogte?

We zullen zien wat de plannen gaan worden na de formatie. Het is in ieder geval wederom een onderwerp wat weer veel stof doet opwaaien.

Klik voor de huidige rentetarieven (aftrekbaar of niet voor de toekomst).

Of vul het formulier voor de hypotheekofferte in om duidelijkheid te krijgen wat de (veronderstelde) plannen betekenen in jouw specifieke situatie.

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.