Iedereen lage hypotheekrente!

De huidige hypotheekrente is zeer laag. Nog vele mensen zitten echter met hoge rentetarieven aangezien de rentevaste periode nog vast staat.

Om te kunnen profiteren van de huidige lage hypotheekrente moet vaak duizenden euro’s boete betaald worden. Het huidige rentecontract moet namelijk worden opengebroken. Het verlies dat de bank heeft, als gevolg dat de toekomstige (hoge) hypotheekrente niet meer wordt geïncasseerd, is de boeterente.

Hoe kan je dit “leed” verzachten?

Hypotheekrente middelen, wat is dat?

Bij diverse banken (pdf) bestaat de mogelijkheid tot het middelen van de hypotheekrente. Dit betekent dat de boeterente (gespreid) wordt terugbetaald als opslag bovenop de huidige hypotheekrente.

Je gaat dus de huidige lage hypotheekrente betalen met een opslag om de boeterente te financieren over de nieuwe rentevaste periode. Dit kan per direct al (heel) veel geld opleveren. De maandlasten kunnen fors dalen.

“Vereniging Eigen Huis” pleit ervoor dat alle banken deze mogelijkheid gaat aanbieden. Veel mensen kunnen dan “direct” profiteren en veel geld besparen omdat deze oplossing een stuk goedkoper is dan het oversluiten van de hypotheek.

Banken werken niet mee

Vele banken werken er (momenteel) niet aan mee.

Deze banken geven aan dat het risico te groot is om de boete te spreiden. Diverse politieke partijen (PVDA en D66) willen ook dat banken de mogelijkheid biedt tot het gespreid betalen van de boeterente. Dit na een rondje dat RTL nieuws heeft gemaakt bij de politieke partijen.

De banken waar je momenteel het middelen van hypotheekrente kan aanvragen zijn:

Om het voordeel uit te rekenen voor het middelen van hypotheekrente of om te bepalen of het oversluiten van de hypotheek een alternatief is, kan je een verzoek doen tot een hypotheekadvies.

Uiteraard kan je ook eerst de actuele hypotheekrente vergelijken.

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.