Kosten Hypotheekadvies

De kosten voor een hypotheekadvies zijn vanaf 2013 een stuk transparanter dan in de jaren ervoor. Er is (gelukkig) een verbod op provisie waardoor het voor klanten duidelijker wordt wat een hypotheekadvies kost.

Een natuurlijke reactie is natuurlijk “shoppen“. Daar waar je het goedkoopste het advies (eventueel met de afhandeling) krijgt “is de winnaar”. Lage kosten hypotheekadvies wil toch iedereen?

Let echter wel eventueel goed op eventuele “addertjes onder het gras“.

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit in de regel ook zo ;).

Kosten hypotheekadvies en waar op te letten:

Op het moment dat je met een hypotheekadviseur “in zee gaat” moet de basis liggen in het vertrouwen van de adviseur. Een adviseur moet je duidelijk kunnen uitleggen wat hij of zij voor je doet  en wat hem of haar beter maakt dan zijn directe concurrenten (dus zijn “Unique Selling Points“).

Voor de dienstverlening wordt een prijs gevraagd en deze moet in verhouding liggen tot zijn werkzaamheden (en unique selling points). Laat de hypotheekadviseur dit ook toelichten.

Kwaliteit is natuurlijk veel waard. Op het moment dat een adviseur zeer gespecialiseerd en goede papieren heeft (in combinatie met veel ervaring) kan dit wellicht een  hogere prijs rechtvaardigen.

Zeker bij “complexere” vraagstukken (bijvoorbeeld verdeling hypotheek bij scheiding, hypotheek voor zelfstandig ondernemer, etc..)  kan de kwaliteit van een hypotheekadviseur een meer zwaarwegende factor zijn.

Kosten hypotheekadvies via ons? Vraag het het geheel vrijblijvend en kosteloos aan via dit formulier!

Waar bestaan kosten hypotheekadvies uit?

De kosten die je kwijt bent aan een hypotheekadviseur heeft voor een groot deel te maken met  de werkzaamheden die voor je worden verricht (als het goed is). Op het moment dat jezelf een heel aantal zaken kan (en wilt) regelen scheelt dit tijd voor de hypotheekadviseur en moet dit ook terug te vinden zijn in het tarief.

Bespreek dit en kom tot een goede verdeling (als je dit wilt natuurlijk).

De stappen van een (goed) hypotheekadvies staan vermeld op deze pagina. Je kan je dan een beeld vormen wat voor werkzaamheden er zijn.

Sommige hypotheekadviseurs werken uitsluitend op uurtarief. Andere hypotheekadviseurs op basis van een vast bedrag (tarief).

Conclusie:

Ga in zee met een hypotheekadviseur waar je vertrouwen in hebt (en uiteraard de benodigde papieren). Zorg ervoor dat de kosten in verhouding staan tot de werkzaamheden.

Kom eventueel overeen welke werkzaamheden je niet wilt afnemen (als je dit wilt en als dit ook verstandig is).

Datgene dat te mooi lijkt om waar te zijn is vaak ook zo!

And last but not least,…..Vul vrijblijvend en kosteloos het hypotheekofferte aanvraagformulier in om de adviseur van Rentetarieven.com uit te leggen wat hij voor je kan doen en wat het kost!

Duidelijkheid kosten hypotheekadvies? Vul dit formulier in!

Terug naar Nieuwsoverzicht