Laagste punt hypotheekrente nog niet bereikt

De afgelopen weken hebben wederom diverse hypotheekaanbieders de hypotheekrente laten dalen. De voorspelling was dat de de bodem was bereikt, maar niets blijkt minder waar. Het laagste punt van de hypotheekrente is nog niet bereikt.

De markrentes zijn nog steeds erg laag wat een positief effect heeft op de hypotheekrente. De euribor rente is nog erg laag, wat onder andere een graadmeter is voor de variabele hypotheekrente.

Concurrentie neemt flink toe

Het gevecht om de gunst van de klant neemt flink toe. Vele mensen bewegen zich momenteel op de woningmarkt of overwegen om de lopende hypotheek over te sluiten.

Het aantal aanbieders neemt ook toe en het aantal “prijsvechters” dus ook. Partijen als Argenta, Hypotrust, Munt en Lloyds wisselen steeds vaker van stuivertje met de scherpste rentetarieven.

De “gevestigde” namen als ABN AMROINGFlorius, etc. bewegen zich momenteel een beetje “in het midden”.

Opvallend is dat Obvion zich nu met de hypotheekrente voor 10 jaar vast naar boven worstelt. De afgelopen jaren was dit niet de situatie. In onderstaand overzicht zie je welke partijen de hypotheekrente hebben laten dalen in de eerste week van februari in 2016.

laagste punt hypotheekrente niet bereikt

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.