Hypotheekadvies aanvragen

Lagere hypotheekrente door waarde woning

Op het moment dat de hypotheek (een stuk) lager is dan de waarde van de woning gelden er lagere rentetarieven.

Het feit is dat veel mensen kansen laten liggen en niet in de gaten houden dat er veelal lagere hypotheekrente en/of maandlasten mogelijk zijn.

Als de waarde van de woning een stuk hoger is dan de hoogte van de hypotheek kan een besparing al snel worden gerealiseerd met het doorgeven van de waarde van de woning aan de bank.

Dit kan door het aanleveren van een WOZ beschikking of taxatierapport. Welke stappen jij kunt ondernemen voor het verkrijgen van een lagere hypotheekrente kan je aanvragen met onderstaand verzoek.

Hypotheekrente met NHG of overwaarde

Veelal wordt de laagste hypotheekrente gerealiseerd bij een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). De bank is bij een hypotheek met NHG goed beschermd bij een eventuele onderwaarde bij (gedwongen) verkoop van de woning.

Bij een hypotheek met NHG is het niet perse noodzakelijk dat er een (flinke) overwaarde is op de woning. Lagere maandlasten zonder dat er sprake is van overwaarde is in diverse situaties mogelijk. Eventuele kosten in verband met omzetting moeten uiteraard wel terugverdiend worden, anders heeft dit geen zin.

Een vergelijking van de huidige hypotheekrente en het laten doorrekenen of een eventuele besparing mogelijk is, kan je aanvragen met behulp van onderstaand verzoek.

Verzoek tot lagere hypotheekrente en maandlasten:

Met onderstaand verzoek kan je een vergelijking aanvragen voor een hypotheek met lagere hypotheekrente met of zonder de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie. Hiervoor gelden in ieder geval onderstaande punten.

 Bovenstaande aanvraag is dus geheel vrijblijvend en kosteloos aangezien je niemand direct een opdracht verstrekt.

Terug naar Nieuwsoverzicht