Maximale hypotheek berekenen

Met behulp van onderstaande calculator kan je een maximale hypotheek berekenen.

De uitkomsten zijn een indicatie van de mogelijke maximale hypotheek.

Direct een persoonlijke hypotheekberekening ontvangen? Beantwoord onderstaande vragen!

Berekening maximale hypotheek:

Met behulp van onderstaand verzoek kan je een exacte berekening van het maximum aanvragen. Voor dit verzoek gelden onderstaande punten:

  • Het verplicht je tot niets (volledig vrijblijvend)
  • Een berekening van met de laagste hypotheekrente mogelijk 
  •   Snel en eenvoudig online geregeld

Het spreekt voor zich dat wij je gegevens vertrouwelijk behandelden. Het verzoek wordt direct in behandeling genomen.

Bovenstaande aanvraag is dus geheel vrijblijvend en kosteloos aangezien je niemand direct een opdracht verstrekt.

Je ontvangt berekeningen en mogelijkheden van meerdere banken

Je ontvangt dus (ook) een aanbieding met de laagst mogelijke hypotheekrente.

Hypotheek berekenen en het inkomen

De uitkomsten van bovenstaande berekeningen is gebaseerd op een aantal veronderstellingen welke niet direct hoeven te gelden in jouw specifieke situatie.

Voor de berekening van de maximale hypotheek is het uiteraard van belang wat het inkomen is. Je hebt hierbij de keuze tot het invullen van 1 of 2 inkomens (het 2e inkomen betreft dan het inkomen van je partner).

Geregeld komt het voor dat men de berekening wenst op 1 inkomen. Dit kan je dus uitrekenen door ook 1 inkomen in te voeren.

Het inkomen dat over het algemeen wordt “meegenomen” voor de maximale hypotheek, is het inkomen per maand maal 12,96 (dit is het jaarinkomen inclusief vakantiegeld).

Structureel overwerk, provisies, eindejaarsuitkering (13e maand) of onregelmatigheidstoeslag mag ook meegenomen worden. Niet elke bank neemt deze inkomensbestanddelen volledig mee. Om zekerheid te krijgen wat je exacte maximum is op basis van jouw inkomen kan je het beste dit formulier invullen.

Als er sprake is van inkomen uit onderneming gelden er voor vele banken andere “toetscriteria”. Om hier zekerheid over te krijgen kan je het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen (dit is vrijblijvend en kosteloos).

Overige verplichtingen in de berekening

In de berekeningsmodule zie je tevens opties staan als krediet en alimentatie.

De hoogte van het maximum wordt ook bepaald door eventuele verplichtingen die je nog moet betalen. Bijvoorbeeld betalingen aan een doorlopend krediet, persoonlijke lening of Credit Card.

Tevens is betaling van eventuele alimentatie van belang. Dit betreft dan de alimentatieverplichting voor een ex partner (partneralimentatie). Eventueel te betalen kinderalimentatie hoef je dus niet in te vullen.

Invloed van de hypotheekrente

De hoogte van de hypotheekrente is ook van invloed op de hoogte van de maximale hypotheek.

De rekenmodule houdt “rekening” met een gemiddelde (toets)rente. Deze rente is in praktisch alle gevallen lager te verkrijgen. De uitkomsten zijn daarom een globale indicatie van datgene wat echt mogelijk is (met een lagere hypotheekrente).

De actuele hypotheekrente kan je vergelijken in de hypotheekrentelijst.

Conclusie maximale hypotheek berekenen

De uitkomsten uit de berekening van een maximale hypotheek vormen een prima 1e indicatie.

Om de exacte uitkomsten van een maximale hypotheek te ontvangen (met de daadwerkelijke hypotheekrente) kan je het beste het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen (dit is vrijblijvend en kosteloos).