Hypotheekrente Nationale Nederlanden
Nationale Nederlanden – Nationale NederlandenOfferte aanvragen
Aflosvrij2,31%2,61%2,81%Offerte aanvragen
Annuitair2,11%2,41%2,61%Offerte aanvragen
Lineair2,11%2,41%2,61%Offerte aanvragen
Spaar2,31%2,61%2,81%Offerte aanvragen
Bankspaar +2,31%2,61%2,81%Offerte aanvragen
Optimaal Spaar2,31%2,61%2,81%Offerte aanvragen
Nationale Nederlanden – NieuwbouwOfferte aanvragen
Annuitair2,11%2,41%Offerte aanvragen
Aflosvrij2,31%2,61%Offerte aanvragen
Lineair2,11%2,41%Offerte aanvragen

Toon overzicht van alle hypotheek aanbieders

Nationale Nederlanden (NN) is een bekende hypotheekverstrekker in Nederland. De hypotheekrentes zijn over het algemeen laag ten opzichte van de concurrenten. Er zijn diverse hypotheekvarianten met eventuele kortingsmogelijkheden.

Hypotheekrente Nationale Nederlanden

Hypotheekrente overzicht Nationale Nederlanden

In de hypotheekrentelijst staat Nationale Nederlanden vermeld. U kunt hiermee een 1e vergelijking maken. In het overzicht heeft u de keuze uit diverse rentevaste periodes en hypotheekvormen. De tarieven die staan vermeld betreffen de hypotheekrentes van de “Basis Variant”.

U kunt de rentetarieven van Nationale Nederlanden vergelijken ten opzichte van andere aanbieders op de pagina hypotheekrente vergelijken.

NN hypotheekrente 5 jaar vast:

De hypotheekrente voor 5 jaar vast is over het algemeen een scherp tarief. in combinatie met een basishypotheek en NHG kunt u de maandlasten scherp houden.

In periodes dat de hypotheekrente voor langere rentevaste periodes laag staan (bijvoorbeeld in 2014 / 2015) wordt er vaker gekozen voor langere rentevaste periodes.

NN hypotheekrente 10 jaar vast:

Bij een hypotheekrente van 10 jaar vast ligt de maximale hypotheek over het algemeen het hoogst. Daarnaast is er ook een hogere mate van zekerheid in vergelijking met kortere rentevaste periodes. De 10 jaars rente in combinatie met een annuïteitenhypotheek bij Nationale Nederlanden (NN) wordt over het algemeen vaak gekozen.

In combinatie met NHG geeft deze variant een hoge mate van zekerheid voor de komende 10 jaar.

Historisch hypotheekrente overzicht Nationale Nederlanden:

In onderstaande grafiek ziet u het historische hypotheekrente overzicht over een bepaalde periode met diverse rentevaste periode’s.

U kunt bijvoorbeeld ook duidelijk zien dat er eind 2007 en begin 2008 sprake was van een inverse rentecurve. De korte rente was hoger dan de lange rente. Dit betrof de periode dat de “crisis tijd” echt aanbrak.

historisch hypotheekrente overzicht NN

Variabele hypotheekrente NN

De variabele hypotheekrente bij Nationale Nederlanden kan voor maximaal 50% worden afgesloten. De andere helft van de totale hypotheek moet minimaal een rentevaste periode van 5 jaar betreffen.

U kunt altijd kosteloos de variabele hypotheekrente omzetten naar een rentevaste periode. De variabele hypotheekrente is te combineren met een lineaire hypotheekannuiteitenhypotheek en aflossingsvrije hypotheek.

Hieronder ziet u de ontwikkeling van de variabele hypotheekrente bij Nationale Nederlanden over de afgelopen periode (bron: Nationale Nederlanden).

Historie variabele hypotheekrente NN

Opbouw variabele hypotheekrente:

De opbouw van de variabele hypotheekrente bestaat uit diverse componenten. Het eerste uitgangspunt betreft het Euribor tarief. Bovenop het Euribor tarief komen diverse opslagen. De Euribor tezamen met de opslagen vormen de totale variabele hypotheekrente. Bekijk hier de variabele hypotheekrente van Nationale Nederlanden.

Opslag ivm kapitaalmarkt

Hieronder vallen o.a. de risicokosten welke NN dient te betalen om geld aan te trekken.

Individuele risico opslagen

Dit betreffen voornamelijk de risico opslagen welke afhankelijk zijn van de hoogte van de hypotheek in relatie tot de waarde van de woning

Dienstverleningskosten

Dit betreffen de kosten voor het beheren van de hypotheek en de administratie hiervan.

Winstopslag

Ook bij Nationale Nederlanden moet er uiteraard winst gemaakt worden.

In het onderstaande overzicht ziet u de hoogste, laagste en gemiddelde variabele hypotheekrente bij Nationale Nederlanden over de periode vanaf 1999 tot en met 2014.

Uit onderstaand overzicht kunt u concluderen dat de opslag constant is gebleven (bron Nationale Nederlanden).

Gemiddelde variabele hypotheekrente Nationale Nederlanden

Hypotheekrente Basisvariant:

Bij Nationale Nederlanden heb je de keuze uit een zogenaamde basisvariant. De betreft het “budget hypotheekproduct”. De korting bedraagt 0,2% op het standaardtarief.

U ontvangt dan geen dalrente. De hypotheekrente die in de hypotheekofferte staat vermeld is ook de rente die u gaat betalen. Tevens dient u een “boete” te betalen als de geaccepteerde hypotheekofferte niet doorgaat (passeert bij de notaris). Dit betreffen annuleringskosten van 1% van de hypotheeksom.

Als u zeker weet dat de hypotheek doorgaat en als u akkoord gaat met het feit dat de geoffreerde hypotheekrente ook de te betalen hypotheekrente betreft, kan de basisvariant een prima optie zijn.

Nieuwbouw hypotheek Nationale Nederlanden

Indien u een nieuwbouwwoning aankoopt bestaat er een scherp tarief op de hypotheekrente bij NN. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gelden (uiteraard) de NHG hypotheek rentetarieven.

Als NHG niet geldt komt u in aanmerking voor de hypotheekrentes die gelden voor hypotheken tot 90% van de marktwaarde. Deze korting kan zomaar 0,4% betreffen ten opzichte van het “toptarief”.

In de hypotheekrentelijst kunt u kiezen voor de variant om de hoogte van de hypotheekrente van een nieuwbouwhypotheek te zien.

Hypotheektoezegging Nationale Nederlanden

Bij NN bestaat de mogelijkheid om vooraf een toezegging te krijgen op de hoogte van de maximale hypotheek. Dit is natuurlijk erg fijn als u nog niet weet welke woning u gaat aankopen, maar wel de financiële zekerheid wilt hebben dat u een bepaalde woning kunt kopen.

Deze toezegging geldt voor starters op de woningmarkt. Op deze pagina kunt u meer lezen over de hypotheektoezegging.

Onderstaande reclameboodschap wordt voluit gepromoot door Nationale Nederlanden.
https://www.youtube.com/embed/EMzc_Jd5gnc

Hypotheekofferte NN:

Om een hypotheekofferte aan te vragen van Nationale Nederlanden kan je gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier. Een onafhankelijk hypotheekadviseur uit jouw regio zal de hypotheekofferte opvragen op basis van jouw specifieke wensen.

Tevens kan er een vergelijking worden opgemaakt om te zien of er nog eventuele (betere) alternatieven zijn voor NN.

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.