Versneld aflossen hypotheek 2013

In 2013 is er meer afgelost op de hypotheek (relatief gezien) dan in jaren in hiervoor. Dit blijkt uit cijfers van 4 grote geldverstrekkers (Rabobank, ABN AMRO, ING en SNS).

De percentages van de extra aflossingen (ten opzichte van 2012) lopen op tot 60%. Dit zijn dan nog de cijfers tot en met oktober. In november en december wordt er traditioneel gezien het meeste afgelost.

De redenen voor de extra aflossingen kunnen worden gevonden in:

Woning staat onder water

Hiermee wordt bedoeld dat de hypotheek hoger is  dan de waarde van de woning.

 Lage rente op de spaarrekening

Doordat de rente op de spaarrekening (erg) laag is, wordt vaker gekozen om af te lossen. Hiermee wordt een besparing gerealiseerd van de te betalen (hogere) hypotheekrente. Er wordt minder vaak gekozen om het spaargeld om te zetten in beleggingen in verband met onzekerheid hiervan.

 Veranderende regelgeving bij aflossen

Banken stimuleren mensen om meer af te lossen door beperkende voorwaarden om af te lossen te versoepelen. Er hoeft in diverse situaties geen boeterente meer betaald te worden bij extra aflossingen. Bijvoorbeeld een aflossing tot de WOZ waarde. Of extra aflossingen die afkomstig zijn uit schenkingen.

Hypotheekofferte voor extra aflossingen

Het is veelal verstandig om exact door te rekenen of het handig (of verstandig) is om extra af te lossen op de hypotheek. De situatie is voor iedereen anders en betreft dus een persoonlijke afweging.

Versneld aflossen hypotheek is in veel gevallen niet mogelijk in verband met het ontbreken van (voldoende) vermogen. Wel is er dan natuurlijk het “alternatief” om meer zekerheid in te bouwen in de hypotheek voor de toekomst. Het kan dan verstandig zijn om kritisch te kijken naar de huidige hypotheek en wellicht een (zekere) aflossing op langere termijn aan te gaan.

Om dit te berekenen kunt u onderstaand verzoek doen. Hiervoor gelden in ieder geval onderstaande punten:

 Het is volledig vrijblijvend

Een hypotheekofferte met de laagste hypotheekrente mogelijk 

  Snel en eenvoudig online geregeld

 Het spreekt voor zich dat wij uw gegevens vertrouwelijk behandelden. Het verzoek wordt direct in behandeling genomen.

https://www.rentetarieven.com/phpv1/ren901.php

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.