Vertrouwen woningmarkt stijgt

Het vertrouwen in de woningmarkt is wederom gestegen. Dit is de conclusie uit het maandelijks onderzoek van Vereniging Eigen Huis (de eigen huis marktindicator).

De woningmarktsituatie is nog verre van ideaal, maar zit zeker in de lift. De verwachting is dat het aantal woningverkopen in de komende maanden gaat oplopen. Dit is goed nieuws voor de woningmarkt, economie, maar ook voor de mensen die verhuisplannen hebben.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat bijna de helft  (47%) van de Nederlanders verwacht dat de huizenprijzen zullen stabiliseren. Circa 20% denkt zelfs dat de huizenprijzen de komende tijd zullen stijgen.

Hypotheekrente en woningmarkt

De lage hypotheekrente in combinatie met scherpe huizenprijzen zorgen ervoor dat je als koper van een woning goede zaken kunt doen.

Het aanbod van woningen is nog groot.

De stijgende huurprijzen werken ook mee aan het herstel van de woningmarkt.

Het is echter nog steeds het geval dat de economische omstandigheden niet goed zijn. Inkomens staan nog onder druk en er heerst nog een hoge werkloosheid.

Dit neemt niet weg dat er voor een grote groep mensen goede kansen bestaan op de woningmarkt.

Hypotheekofferte met lage hypotheekrente

Om er exact achter te komen wat de huidige rentetarieven betekenen in jouw specifieke situatie voor het verkrijgen van een hypotheek kan je vrijblijvend en kosteloos een hypotheekofferte aanvragen.

Het verzoek kan worden gedaan in verband met een eventuele aankoop van een woning, maar ook voor bijvoorbeeld een berekening voor het omzetten van een hypotheek.

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.