Waar vind ik de laagste hypotheekrente

De laagste hypotheekrente vind je op deze site.

De vraag “waar vind ik de laagste hypotheekrente” wordt mij geregeld gesteld. In de hypotheekrentelijst kan je de laagste hypotheekrente vinden. In de eerste instantie moet je een rentevaste periode selecteren en dan zie je de actuele hypotheekrente “van laag naar hoog” gepubliceerd staan.

Geregeld zijn er ook nog extra kortingen mogelijk. Om deze niet mis te lopen (en na te vragen) kan je het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen.

De hoogte van de hypotheekrente is ook afhankelijk van de risicoklasse waarin de hypotheek zich bevind. Kort gezegd komt het erop neer dat de hypotheekrente lager is, als de hoogte van de hypotheek som in relatie tot de waarde van de woning gunstiger is.

Een hypotheek van  EUR 100.000,- voor een woning met een waarde van EUR 200.000,- heeft een lagere hypotheekrente dan een hypotheek van EUR 200.000,- voor een woning met een waarde van EUR 200.000,-.

Een hypotheek met NHG heeft de laagste hypotheekrente.

Waar moet ik op letten bij de laagste hypotheekrente:

De aanbieder met de laagste hypotheekrente hoeft niet perse de aanbieder te zijn die “het beste past” in jouw of jullie situatie. Geregeld worden er beperkende voorwaarden gesteld waardoor het niet zinvol of mogelijk blijkt.

Bijvoorbeeld een korte looptijd van de geldigheid van de hypotheekofferte, of een “verplichting” tot het afnemen van (dure) producten van die desbetreffende bank.

De voorwaarden, eventuele “verplichtingen” en de hoogte van de hypotheekrente moeten dus gunstig uitpakken.

Om een goede vergelijking te ontvangen kan je het beste dit formulier invullen (dit is vrijblijvend en kosteloos).

Opslagen op de laagste hypotheekrente:

Zo nu en dan zie je ook dat aanbieders de laagste hypotheekrente publiceren, maar dat er opslagen gelden voor bepaalde situaties. Bijvoorbeeld opslagen voor een specifieke hypotheekvorm, of bijvoorbeeld een opslag als men zelfstandig ondernemer is.

Om dus zekerheid te krijgen voor de laagste hypotheekrente kan je dit het beste uit laten zoeken door een onafhankelijk hypotheekadviseur. Een onafhankelijk hypotheekadviseur is niet gebonden aan een bepaalde bank of andere financiële instelling en kan alle “ins en outs” voor je nagaan.

Waar vind ik de laagste hypotheekrente? Kijk eens op de hypotheekrentelijst en vraag een volledige vergelijking aan door dit formulier in te vullen.

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.