Waarom ons?

Rentetarieven.com is “ontstaan” uit het idee om informatie over hypotheken te verstrekken op een “leesbare manier”. Er zijn vele sites met het onderwerp hypotheken, maar geregeld zijn de teksten opsommend en moeilijk leesbaar.

Het doel is dus om de lezer op een leesbare en laagdrempelige manier allerlei zaken op hypotheekgebied uit te leggen. Het laagdrempelige karakter vind je ook in het feit dat er voornamelijk wordt geschreven in de “je” vorm.

 Hoe onafhankelijk is Rentetarieven.com

De site is een initiatief van een onafhankelijk financieel dienstverlener. Dat wil dus zeggen dat er geen (financiële) binding is met een specifieke bank of andere financiële instelling. De berekeningen die mogelijk zijn, zijn daarom indicatieve berekeningen die niet exact voor elke bank hoeven te gelden.

Bij sommige banken kan de maximale hypotheek hoger of lager uitkomen. In de hypotheekrentelijst zie de hypotheekrentes vermeld van diverse banken.

 Waarom adverteert Rentetarieven met “De beste Hypotheek”

Naar onze mening is de beste hypotheek een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op de wensen, uitganspunten en eisen van de klant.

Deze vormen de basis voor de uiteindelijke hypotheekoplossing. De oplossing moet gevonden kunnen worden bij een bank die de beste “aanbieding” heeft. Bijvoorbeeld de laagste rente of een specifieke voorwaarde die van belang is.

 Hoe “groot” is Rentetarieven.com

Rentetarieven.com werkt landelijk met diverse onafhankelijk financieel dienstverleners die de hypotheekofferte aanvraagformulieren in behandeling nemen.

De dienstverleners voldoen uiteraard aan alle vergunningseisen en werken met het principe dat de klant centraal staat (en niet de productoplossingen van een specifieke bank).

 Hoe verdient Rentetarieven.com zijn geld:

Op het moment dat er een opdracht tot dienstverlening wordt overeengekomen met de financieel dienstverlener en de klant wordt er geld verdiend.

De hoogte hiervan is afhankelijk van de werkzaamheden die worden verricht. Dit is dus op het moment dat er een daadwerkelijke opdracht wordt verstrekt aan de financieel dienstverlener (en niet bij het invullen van het hypotheekofferte aanvraagformulier).

Tevens kunnen er eventueel reclame inkomsten zijn doormiddel van het plaatsen van banners (hier streven wij echter minimaal naar, aangezien dit de onafhankelijkheid van de site kan aantasten).

Op het moment dat een financieel dienstverlener die samenwerkt met Rentetarieven.com een hypotheekofferte aanvraagformulier in behandeling neemt kan daar ook een financiële vergoeding tegenover staan.

 Wie is de initiatiefnemer van Rentetarieven.com:

De eigenaar en initiatiefnemer van Rentetarieven.com is Rico Geerling.

 Overige vragen?

Als je meer wilt weten over de dienstverlening of andere zaken kan je de vragen stellen in het opmerkingenveld van het hypotheekofferte aanvraagformulier of het contactformulier. Tips zijn uiteraard ook welkom.

Als je zelf financieel dienstverlener bent (met alle benodigde vergunningen) en zou je eventueel willen samenwerken, dan nodig ik je van harte uit om het contactformulier in te vullen.

Veel succes en wellicht tot in de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Rico Geerling.