hypotheekleads kopen

Woning kopen hypotheek tips

Een (eerste) woning kopen? Wat komt er allemaal bij komt kijken en welke tips ik je kan geven kan je allemaal op deze site lezen.

Een wezenlijk onderdeel bij het kopen van een woning is het afsluiten (of meenemen) van je hypotheek. De hypotheek wordt vaak “ervaren” als het “noodzakelijk kwaad” bij het kopen van een woning.

De gedachte van de sleuteloverdracht bij de notaris en hoe je de woning wilt gaan verbouwen of inrichten is namelijk veel leuker dan de eventuele “stress” of je de hypotheek wel kan krijgen of dat je wel een goede financiële beslissing neemt.

Woning kopen hypotheek tips:

De (veelal) noodzakelijke hypotheek is echter natuurlijk wel een wezenlijk (belangrijk) onderdeel bij het aankopen van een woning. Een aantal tips zet ik hieronder op een rij:

Gratis E-Book:

Zoals je wellicht hebt gezien kan je bovenin een gratis E-Book downloaden waarin tips en valkuilen zijn beschreven bij het afsluiten van een hypotheek. Met dit E-Book kan je, je voorbereiden op een gesprek met een hypotheekadviseur.

Onafhankelijk hypotheekadvies:

Er zijn vele banken met vele voorwaarden (en “addertjes” onder het gras”). Om er zeker van te zijn dat je een goed en onafhankelijk advies krijgt kan je de hulp inschakelen van een onafhankelijk hypotheekadviseur. Je kan hiervoor vrijblijvend en kosteloos gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier.

De stappen van een hypotheekadvies staan beschreven op deze pagina.

Woning kopen en hypotheekrente vergelijken:

Met behulp van de hypotheekrentelijst kan je de actuele hypotheekrente vergelijken van vele rentevaste periodes. Geregeld zijn er echter ook nog extra kortingen mogelijk of gelden er juist bepaalde beperkende voorwaarden bij bepaalde rentes van bepaalde banken.

Om er zeker van te zijn wat de exacte lage hypotheekrente kan worden, of om er zeker van te zijn dat je geen keuze maakt voor een bank die bepaalde voorwaarden heeft die je kunnen benadelen kan je gebruik maken van dit formulier.

Woning kopen en hypotheek berekenen:

Om een indicatie te krijgen van de maximale hypotheek of maandelijkse hypotheeklasten kan je gebruik maken van de rekenmodules maximale hypotheek berekenen en maandlasten hypotheek berekenen.

Deze rekenmodules geven een indicatie. Om er zeker van te zijn wat de exacte uitkomsten zullen worden kan je een exacte berekening aanvragen met behulp van dit formulier.

Woning kopen in combinatie met een starterslening:

Een woning kopen met behulp van een starterslening? In een heel aantal situaties is dit mogelijk. Dit is onder meer afhankelijk van de gemeente waar je woont of de woningcorporatie waar je de woning van koopt. Je komt erachter door de module starterslening berekenen op te starten.

Conclusie tips woning kopen:

Zoals je wellicht hebt gelezen, zijn er vele zaken van belang bij het aankopen van een woning. De hypotheek is een belangrijk onderdeel (al wordt deze geregeld als “vervelend” ervaren).

Ga je een woning kopen? Maak dan de juiste beslissingen en overwegingen. Om vrijblijvend en kosteloos meer te weten te komen wat in jouw situatie verstandig kan zijn, kan je het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen.

Terug naar Nieuwsoverzicht