Woningmarkt trekt aan

De woningmarkt trekt aan. Het aantal verkochte woning is flink gestegen in het afgelopen kwartaal.

In de laatste drie maanden zijn er ruim 43 duizend woningen verkocht. Dit is een behoorlijke stijging ten opzichte van kwartalen hiervoor.

Jeroen Stoop van Makelaarsland verwacht dat deze trend  doorzet.

Doorstromers op de woningmarkt zijn “nog steeds” bereid een beetje verlies te accepteren om de woning te verkopen. De woningen staan scherp in de markt. Dit in combinatie met de huidige (lage) hypotheekrente maakt het voor starters een ideaal moment om aan te kopen.

Wel dienen de starters extra eigen middelen in te brengen met de aankoop van een woning. De maximale financieringsgrens staat vanaf 2014 op 104%. Dit betekent dat je maximaal 4% extra mag financieren bovenop de waarde van de woning.

In 2013 betrof dit nog 105%. Deze beperking betekent dat een starter (bij een “gemiddelde” woning) circa EUR 2.000,- extra aan eigen middelen moet inbrengen.

De maximale hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning zal elk jaar met 1% afnemen (tot 100% in 2018).

Het feit dat de woningmarkt aantrekt is een positieve ontwikkeling voor de bouwsector. Op het moment dat (grote) nieuwbouwprojecten weer van de grond komen zal dit ook grote voordelen hebben voor de grotere bouwondernemingen.

Wanneer dit gebeurt zal (wellicht) nog enige tijd duren, maar de eerste tekenen van de aantrekkende woningmarkt zijn in ieder geval positief.

Hypotheekofferte met lage hypotheekrente:

Om exact te bepalen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van een (maximale) hypotheek in 2014 kan je gebruik maken van onderstaand verzoek.

Het verzoek tot een hypotheekofferte is uiteraard vrijblijvend en kosteloos. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

https://www.rentetarieven.com/phpv1/ren901.php

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.