Hypotheekrente Florius

In onderstaand overzicht vind je ook de actuele hypotheekrente van Florius. Je kan deze vergelijken met alle overige aanbieders.

Hier kan je direct een hypotheekofferte van Florius ontvangen.

Als je bij “berekening aanpassen” Florius selecteert dan vind je alle actuele rentetarieven van Florius.

Floris behoort tot de ABN AMRO groep. Zij zijn ruim 60 jaar actief in de hypotheekmarkt in Nederland Florius werkt uitsluitend met onafhankelijke hypotheekadviseurs. De rentetarieven liggen scherp in de markt. De hoogte van de hypotheekrente is mede afhankelijk van de geldigheidsduur van de hypotheekofferte.

In het verleden was Florius bekend onder de naam Bouwfonds hypotheken.

Het beleid van Florius is transparant en staat voor duidelijkheid en begrijpelijkheid. Dit is onder ander terug te zien in de hypotheekrente en voorwaarden. In het hypotheekrente overzicht kunt u de actuele hypotheekrente vergelijken van deze bank ten opzichte van andere aanbieders.

In onderstaande video wordt uitgelegd wat Florius wil uitdragen.

U kunt hier in contact komen met een onafhankelijk hypotheekadviseur van Florius.

Hypotheekrente 5 jaar:

De keuze voor een rentevaste periode van 5 jaar of korter is vaak afhankelijk van de verschillen in hoogtes ten opzichte van bijvoorbeeld een rentevaste periode van 10 of 20 jaar.

In tijden dat de hypotheekrente over het algemeen wat hoger ligt en het verschil met bijvoorbeeld 10 jaar groot is, wordt er vaker gekozen voor 5 jaar vast.

Uiteraard is dit in elke situatie en voor iedereen anders.

Hypotheekrente 10 jaar:

Bij een hypotheekrente van 10 jaar vast ligt de maximale hypotheek het hoogst. De toetsrente voor het bepalen van de maximale hypotheek is namelijk de 10 jaars rente van Florius. 

In ieder geval voor de hypotheken met een vaste hypotheekrente van 10 jaar met de voorwaarden van NHG.

Hypotheekrente 20 jaar:

Meer zekerheid voor een langere periode? Een rentevaste periode van 20 jaar kan dan een prima optie zijn. Uiteraard is deze rente hoger, maar biedt veel zekerheid. Een langere rentevaste periode in combinatie met een hypotheek waarmee volledig wordt afgelost (zoals een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek) is een zeer veilige manier van het afsluiten van een hypotheek.

Weeg de verschillen goed af en laat u hierin bijstaan door een hypotheekspecialist van Florius.

Variabele hypotheekrente Florius:

Het tegenovergestelde van zekerheid betreft een variabele hypotheekrente. Florius biedt ook de keuze van een variabele rente.

De keuze van een variabele rente moet goed worden overwogen. Een variabele rente brengt namelijk wel behoorlijke risico’s met zich mee. De variabele rente bij Florius is opgebouwd uit onderstaande componenten:

  • Basistarief
  • Opslagen door kapitaalkosten en ontwikkelingen op de kapitaalmarkten
  • Individuele risico-opslagen
  • Doorlopende kosten
  • Winst

Hypotheekrente aflossingsvrij:

Bij een aflossingsvrije hypotheek bij Florius gelden geen opslagen op de hypotheekrente. Bij diverse banken liggen de rentepercentages bij aflossingsvrije hypotheken iets hoger dan bij, bijvoorbeeld lineaire – of annuïteitenhypotheken.

De aflossingsvrije hypotheek wordt over het algemeen alleen nog aangeboden bij klanten die voor 1 januari ook al een hypotheek hadden lopen (in verband met fiscale regelgeving). Die aflossingsvrije hypotheek mag ook “afkomstig zijn” van een andere bank dan Florius.

Drie + drie hypotheek

De Florius  drie + drie hypotheek is voor de klanten die genoeg hebben aan een geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 3 maanden. Deze periode van 3 maanden is eventueel te verlengen met drie maanden (tegen betaling van bereidstellingsprovisie).

Twaalf hypotheek

Bij de Florius twaalf hypotheek is de geldigheidsduur van de hypotheekofferte maximaal 12 maanden. De hypotheekrente van de Profijt 12 hypotheek is om die rede ook hoger dan die van de 3+3 hypotheek.

Welke oplossing in uw situatie het beste is, kunt u het beste afstemmen in overleg met een hypotheekadviseur.

Het financieren van restschuld bij Florius:

Er bestaat de mogelijkheid om een eventuele restschuld te herfinancieren. Een restschuld ontstaat als er woning wordt verkocht waarbij de hypotheek hoger is dan de opbrengst van de woning. De voorwaarden voor het financieren van restschuld zijn:

  • De restschuld is op of na 29 oktober 2012 ontstaan
  • De restschuld moet over een periode van maximaal 15 jaar worden afgelost
  • De hoogte van het inkomen moet voldoende zijn om de lasten te dragen
  • De nieuwe hypotheek inclusief de restschuld mag maximaal 115% van de marktwaarde van de nieuwe woning zijn
  • De restschuld bedraagt maximaal EUR 75.000,-.

Zelfstandig ondernemer en een hypotheek bij Florius?

Er zijn ruime mogelijkheden tot het afsluiten van een hypotheek als je ondernemer of ZZP’er bent. Uiteraard wordt het inkomen uit onderneming getoetst, maar over het algemeen zijn de mogelijkheden bij Florius groter in vergelijking met diverse andere hypotheekverstrekkers.

Ben je zelfstandig werkzaam en wil je zeker weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek bij Florius? Vraag dan vrijblijvend een hypotheekadvies aan.

Hypotheekofferte Florius:

Om een hypotheekofferte aan te vragen kan je gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier. Een onafhankelijk hypotheekadviseur uit jouw regio zal de hypotheekofferte opvragen op basis van jouw specifieke wensen.

Tevens kan er een vergelijking worden opgemaakt om te zien of er nog eventuele (betere) alternatieven zijn.