Hypotheekadvies aanvragen

Hypotheek berekenen

Er zijn diverse berekeningen mogelijk op deze site. Je kan een keuze maken uit onderstaande opties. 

De uitkomsten zijn indicatief. Om een exacte berekening te laten opmaken kan je gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier.

 Direct een persoonlijke hypotheekberekening ontvangen? Beantwoord onderstaande vragen. De berekening kan worden opgemaakt van elke geldverstrekker.

Uitkomsten hypotheek berekenen:

De uitkomsten geven een indicatie van de maximale hypotheek, hypotheeklasten en/of starterslening.

De hoogte van de hypotheekrente is van belang voor de exacte uitkomsten van een maximale hypotheek of de maandlasten. De actuele hypotheekrente kan je vergelijken in de hypotheekrentelijst. 

Voor de uitkomsten van een maximale hypotheek  is een rentevaste periode van 10 jaar van belang.

Bij een rentevaste periode van 10 jaar mag de maximale hypotheek “getoetst” worden op basis van de werkelijke hypotheekrente. Deze is veelal lager dan de zogenaamde toetsrente waardoor er een hogere hypotheek mogelijk is.

Meer informatie over de toetsrente en NHG kan je hier lezen.

Wellicht belangrijker:

Bij berekenen van je hypotheek is het natuurlijk  interessant om te weten wat je maximaal kunt lenen en wat je maandelijkse lasten daarbij zijn.

De uitkomsten van bepaalde (maximale) berekeningen hoeven echter niet de wens te zijn. Antwoorden op onderstaande vragen zijn minstens net zo belangrijk (wellicht zelfs belangrijker) voor jouw persoonlijke uitkomsten.

  • Hoeveel hypotheek past bij mij? 
  • Welke hypotheekvorm moet mijn hypotheek zijn
  • Kan ik mijn droomhuis eigenlijk wel betalen (vind ik de hypotheeklasten acceptabel?)
  • Hoeveel hypotheek “krijg ik voor mijn huidige maandelijkse huur?”

Maandlasten berekenen:

Een maximale hypotheek berekenen hoeft natuurlijk perse de gewenste hoogte van de (maximale) maandlasten te zijn.

De maandlasten en de hoogte van de hypotheek moet in overeenstemming zijn en passen in jouw of jullie situatie.

Bij het berekenen van de maandlasten zijn de bruto en netto maandlasten van belang. Het verschil zit voornamelijk in de hoogte van de hypotheekrente aftrek.

De hoogte hiervan is van vele factoren afhankelijk. Zeker na de diverse beperkingen in de hoogte van de hypotheekrenteaftrek vanaf 2013.

Om exact te weten wat de hoogte is van de maandlasten is, kan je het beste dit formulier invullen (dit is vrijblijvend en kosteloos).

Starterslening berekenen:

De hoogte van een eventuele starterslening is natuurlijk ook van belang als je hiervoor in aanmerking kan komen. de hoogte van een eventuele starterslening is afhankelijk van vele factoren.

Uiteraard de hoogte van het inkomen en de hoogte van de maximale hypotheek op (basis van NHG voorwaarden) zijn van belang.

Maar ook de woonplaats waar je de eventuele starterslening aanvraagt. Is er nog budget? Kom je ervoor in aanmerking? etc… De hoogte van de starterslening kan je berekenen op deze pagina.

Algemene informatie over de starterslening is te vinden op de website van SVN.

Ons advies:

Om exacte uitkomsten te ontvangen van de diverse mogelijkheden van hypotheek berekenen kan je een hypotheekofferte aanvraagformulier invullen