Hypotheekrente Nationale Nederlanden

In onderstaand overzicht vind je ook de actuele hypotheekrente van Nationale Nederlanden. Je kan deze vergelijken met alle overige aanbieders.

Hier kan je direct een hypotheekofferte van Nationale Nederlanden ontvangen.

Als je bij “berekening aanpassen” Nationale Nederlanden selecteert dan vind je alle actuele rentetarieven van Nationale Nederlanden.

Hypotheekrente overzicht Nationale Nederlanden

In de hypotheekrentelijst staat Nationale Nederlanden vermeld. Je kan hiermee een 1e vergelijking maken. In het overzicht heb je de keuze uit diverse rentevaste periodes en hypotheekvormen. De tarieven die staan vermeld betreffen de hypotheekrentes van de “Basis Variant”.

Je kan de rentetarieven van Nationale Nederlanden vergelijken ten opzichte van andere aanbieders op de pagina hypotheekrente vergelijken.

NN hypotheekrente 5 jaar vast:

De hypotheekrente voor 5 jaar vast is over het algemeen een scherp tarief. in combinatie met een basishypotheek en NHG kan je de maandlasten scherp houden.

In periodes dat de hypotheekrente voor langere rentevaste periodes laag staan (bijvoorbeeld in 2020 / 2021) wordt er vaker gekozen voor langere rentevaste periodes.

NN hypotheekrente 10 jaar vast:

Bij een hypotheekrente van 10 jaar vast ligt de maximale hypotheek over het algemeen het hoogst. Daarnaast is er ook een hogere mate van zekerheid in vergelijking met kortere rentevaste periodes. De 10 jaars rente in combinatie met een annuïteitenhypotheek bij Nationale Nederlanden (NN) wordt over het algemeen vaak gekozen.

In combinatie met NHG geeft deze variant een hoge mate van zekerheid voor de komende 10 jaar.

Variabele hypotheekrente NN

De variabele hypotheekrente bij Nationale Nederlanden kan voor maximaal 50% worden afgesloten. De andere helft van de totale hypotheek moet minimaal een rentevaste periode van 5 jaar betreffen.

Je kan altijd kosteloos de variabele hypotheekrente omzetten naar een rentevaste periode. De variabele hypotheekrente is te combineren met een lineaire hypotheekannuiteitenhypotheek en aflossingsvrije hypotheek.

Opbouw variabele hypotheekrente:

De opbouw van de variabele hypotheekrente bestaat uit diverse componenten. Het eerste uitgangspunt betreft het Euribor tarief. Bovenop het Euribor tarief komen diverse opslagen. De Euribor tezamen met de opslagen vormen de totale variabele hypotheekrente. Bekijk hier de variabele hypotheekrente van Nationale Nederlanden.

Opslag ivm kapitaalmarkt

Hieronder vallen o.a. de risicokosten welke NN dient te betalen om geld aan te trekken.

Individuele risico opslagen

Dit betreffen voornamelijk de risico opslagen welke afhankelijk zijn van de hoogte van de hypotheek in relatie tot de waarde van de woning

Dienstverleningskosten

Dit betreffen de kosten voor het beheren van de hypotheek en de administratie hiervan.

Winstopslag

Ook bij Nationale Nederlanden moet er uiteraard winst gemaakt worden.

Hypotheekrente Basisvariant:

Bij Nationale Nederlanden heb je de keuze uit een zogenaamde basisvariant. De betreft het “budget hypotheek product”. De korting bedraagt 0,2% op het standaardtarief.

Je ontvangt dan geen dalrente. De hypotheekrente die in de hypotheekofferte staat vermeld is ook de rente die je gaat betalen. Tevens moet je een “boete” te betalen als de geaccepteerde hypotheekofferte niet doorgaat (passeert bij de notaris). Dit betreffen annuleringskosten van 1% van de hypotheeksom.

Als je zeker weet dat de hypotheek doorgaat en als je akkoord gaat met het feit dat de geoffreerde hypotheekrente ook de te betalen hypotheekrente betreft, kan de basisvariant een prima optie zijn.

Nieuwbouw hypotheek Nationale Nederlanden

Indien je een nieuwbouwwoning aankoopt bestaat er een scherp tarief op de hypotheekrente bij NN. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gelden (uiteraard) de NHG hypotheek rentetarieven.

Als NHG niet geldt kom je in aanmerking voor de hypotheekrentes die gelden voor hypotheken tot 90% van de marktwaarde. Deze korting kan zomaar 0,4% betreffen ten opzichte van het “toptarief”.

In de hypotheekrentelijst kan je kiezen voor de variant om de hoogte van de hypotheekrente van een nieuwbouwhypotheek te zien.

Hypotheektoezegging Nationale Nederlanden

Bij NN bestond de mogelijkheid om vooraf een toezegging te krijgen op de hoogte van de maximale hypotheek. Dit is natuurlijk erg fijn als je nog niet weet welke woning je gaat aankopen, maar wel de financiële zekerheid wilt hebben dat je een bepaalde woning kunt kopen.

Deze toezegging geldt voor starters op de woningmarkt. Op deze pagina kan je meer lezen over de hypotheektoezegging.

Helaas biedt NN deze toezegging niet meer aan.

Hypotheekofferte NN:

Om een hypotheekofferte aan te vragen van Nationale Nederlanden kan je gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier. Een onafhankelijk hypotheekadviseur uit jouw regio zal de hypotheekofferte opvragen op basis van jouw specifieke wensen.

Tevens kan er een vergelijking worden opgemaakt om te zien of er nog eventuele (betere) alternatieven zijn voor NN.