Maandlasten hypotheek berekenen

Met onderstaande rekenmodule kan je de maandlasten hypotheek berekenen. De uitkomsten vormen een indicatie van de maandlasten.

Direct een persoonlijke hypotheekberekening met (netto) maandlasten ontvangen? Beantwoord onderstaande vragen!

Maandlasten hypotheek aanvragen:

om exacte uitkomsten van uw maandlasten aan te vragen kunt u gebruik maken van bovenstaand verzoek. Hiervoor gelden in ieder geval onderstaande punten:

  •   Met bovenstaand verzoek zit je nergens aan vast. Er worden geen kosten in rekening gebracht.
  •   Je gegevens zijn veilig. Uiteraard hebben wij de benodigde AFM vergunningen en voldoen aan de privacy regelgeving.
  •   We gaan je niet spammen. Je ontvangt 1 mailtje met de bevestiging dat we je verzoek hebben ontvangen.

Maandlasten hypotheek berekenen en het inkomen:

De hoogte van het inkomen is een essentieel onderdeel van de uitkomsten van de maandlasten. De hoogte van het inkomen kan worden ingegeven van twee personen (jij en je eventuele partner).

Als hulpmiddel om het maandsalaris om te rekenen naar een jaarsalaris kan met behulp van de “calculator” welke je vindt in het veld “wat verdien je”.

Inkomen uit overwerk, onregelmatigheidstoeslag worden hierbij niet gevraagd, maar kunnen in veel gevallen wel worden meegenomen voor de bepaling van de maximale hypotheek (en de maandlasten).

In de situatie dat er inkomen is uit een onderneming is dit geregeld minder makkelijk te bepalen (je kan hiervoor ook het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen).

Hypotheek berekenen en hypotheekvorm:

De opties voor maandlasten hypotheek berekenen zijn voor de annuïteiten hypotheek en de lineaire hypotheek. Deze vormen zijn min of meer de standaard geworden vanaf de wetswijzigingen in 2013. Je kan aangeven voor welk percentage je een lineaire- of annuïteitenhypotheek zou willen afsluiten. Het verschil in de maandlasten vind je dan terug in de uitkomsten.

Het hoeft echter zeker niet zo te zijn, dat deze hypotheekvormen alleen nog afgenomen kunnen worden. Op het moment dat je voor 2013 al een hypotheek had met een andere hypotheekvorm (of combinatie hiervan) dan zijn er vele mogelijkheden. De uitkomsten van deze berekeningen zijn zeer specifiek en vormen maatwerk.

Om erachter te komen wat nog wel kan met diverse andere hypotheekvormen kan je het beste dit formulier invullen.

Meer informatie over diverse hypotheekvormen kan je teruglezen op deze pagina.

Maandlasten hypotheek berekenen en hypotheekrente:

Je kan in de berekening een optie opgeven tot een bepaalde rentevaste periode (van variabel naar 20 jaar vast). De uitkomsten van de maandlasten worden dan uitgerekend op basis van een gemiddelde hypotheekrente voor deze periode.

Veelal zijn er lagere hypotheekrentes aan te vragen waardoor de uitkomsten dus ook lager kunnen uitvallen. Een vergelijking van de actuele hypotheekrente is terug te vinden in de hypotheekrentelijst.

Toon details:

Als je op de knop “toon details” drukt, zie je het veronderstelde verloop van de toekomstige maandlasten “bruto en netto”. De bruto maandlasten vormen de maandlasten zonder belastingaftrek. De netto maandlasten geven aan wat de maandlasten zullen worden na verrekening van het belastingvoordeel. Meer informatie over hypotheekrente aftrek kan je teruglezen op deze pagina.

Conclusie:

De uitkomsten van maandlasten hypotheek berekenen zijn een prima hulpmiddel om een 1e indicatie te krijgen van de maandlasten bij een bepaalde hypotheek. Om een complete berekening te ontvangen met de actuele huidige hypotheekrente kan je het beste gebruik maken van het hypotheekofferte aanvraagformulier. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos.