Hypotheekadvies aanvragen

Startershypotheek

Een startershypotheek en wat wordt daar nou exact mee bedoeld?

de naam verklapt het al een beetje. Met een startershypotheek wordt een hypotheekoplossing bedoeld voor een starter op de woningmarkt. Hier zijn vele mogelijkheden toe.

In diverse situaties is de hoogte van het inkomen voldoende voor het verkrijgen van de hypotheek. Is dit echter niet de situatie, dan kan een starterslening of een generatiehypotheek een uitkomst bieden.

Startershypotheek en starterslening:

Geregeld zijn er ook mogelijkheden voor een startershypotheek met behulp van een starterslening. Een specifieke gemeente of woningcorporatie hebben budget om starters op de woningmarkt te ondersteunen door een “extra lening” te verstrekken voor starters (veelal zonder rente of aflossingsverplichting voor een bepaalde periode).

Deze mogelijkheden worden aangeboden via bemiddeling van de “Stichting Volkshuisvesting” (SVN).

Of jouw gemeente of woningcorporatie hiertoe behoort kan je bekijken in onderstaande module. Tevens kan je dan een idee krijgen wat de eventuele hoogte bedraagt van de hoogte van de starterslening.

Exacte uitkomsten en mogelijkheden zijn echter te verkrijgen bij een startersspecialist in jouw regio. Om hiermee in contact te komen, kan je onderstaand verzoek indienen.

Starterslening berekenen:

Met behulp van onderstaande rekenmodule kan je de hoogte van de starterslening berekenen. Selecteer hiervoor in de eerste instantie de gemeente.

Kijk hierbij eventueel ook goed naar de mogelijkheden van de diverse corporaties. Kom je er niet geheel uit? Er zijn vele mogelijkheden. Een specialist kan je verder helpen! Om in contact te komen met een specialist op het gebied van de startersmogelijkheden kan je een adviesgesprek aanvragen.

De exacte hoogte van de (toekomstige) maandlasten is natuurlijk ook afhankelijk van de hoogte van de actuele hypotheekrente (welke je moet betalen naast de starterslening). De maandelijkse lasten van de starterslening zal in de eerste instantie veelal nul zijn.

Wat de hoogte van de maandlasten van de starterslening kan worden is van vele factoren afhankelijk. Om hier meer zekerheid in te krijgen kan je bovenstaand verzoek invullen.

De starterslening en de maandlasten kan worden doorgerekend met lage hypotheekrente in de markt.

De hoogte van de starterslening en de maximale hypotheek zal direct worden berekend en aan je worden teruggekoppeld.

Een aanvraagspecialist in jouw regio kan het hele traject van berekenen, aanvragen en communicatie met alle betrokken partijen (bank, SVN, gemeente, etc..) voor je regelen.

Startershypotheek en hypotheekrente:

Bij de uitkomsten van een startershypotheek is de hoogte van de hypotheekrente ook van groot belang. Des te hoger de hypotheekrente, des te lager de (maximale) hypotheek kan zijn.

Een vergelijking van de actuele hypotheekrente kan je vinden op de hypotheekrentelijst op deze site.

Startershypotheek met behulp van een generatiehypotheek.

Kort gezegd komt een generatiehypotheek erop neer dat de starter op de woningmarkt kan worden geholpen met behulp van bijvoorbeeld ouders in de vorm van een generatiehypotheek.

Wij hebben een aparte pagina aangemaakt voor de uitleg van een generatiehypotheek. Deze kan je hier vinden.

Er zijn dus diverse mogelijkheden voor de starter op de woningmarkt. Bij alle (mogelijke) uitkomsten voor jouw, of jullie situatie is onafhankelijk advies zeker te adviseren.

Terug naar Nieuwsoverzicht